První měsíčky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #379104 27.1.2018 22:03

Ahoj chtěla bych se vás na pár věcí zeptat :)
25.1 jsem dostala druhou menstruaci je to celkem v pohodě ale hodně mě bolí v podbřišku je vhodné na to používat novalgin? A také mám oblíbené vložky jsou to Naturelle ale je to jenom jeden druh když jsem zkusila úplně jinou značku proč mi nevyhovaly? Co je to ten toxický šok? Vím že je to z tampónů ale nevím jak přesně se to projevuje a co to v těle dělá. Za dále teď když jsem to měla v pátek tak jsem měla omluvenku na tělocvik mamka říká že mi už psát na to omluvenky moc nebude jelikož to něják prý musím zvládnout ( prosím nepište že je moje mamka špatná díky :) ) otázka tedy zní proč by se nemělo s menstruací cvičit? A konečně poslední :) : bojím se že ve škole proteču vím že bych často měla chodit na toaletu ale zároveň se bojím že když tam budu chodit každou přestávku že to bude někomu připadat podezřelé ale na druhou stranu jim to může být jedno . Vím že těch otázek bylo hodně ale mooc krát děkuji všem kteří mi odpoví :)

P.S je mi 12 let kdyby se to stahovalo k Vaší odpovědi

Ještě jednou moc děkuji :*

  • 29.01.2018 14:04:58 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • TeriUnicorn27.1.2018 22:17

    Ahojky :)
    1. Popravdě nikdy jsem novalgin nepoužívala, ale myslím že ho brát můžeš.
    2. Každé vyhovuje něco jiné.. Naturella vložky jsou opravdu dobré, mně pak ještě vyhovuje třeba ještě Always, Bella, Pamela a tak. :)
    3. Syndrom toxického šoku ( TTS nebo STS)- je vzácné onemocnění, především vzniká používáním tamponů.. Někde jsem ale i četla že muže postihnout muže..Nemoc vyvolávají bakterie.. každopádně příznaky a tak si můžeš přečíst na netu :)
    4. S menstruací se cvičit může, já sama s menstruací cvičím, a třeba když děláme něco více náročného ( Skok přes kozu, lezení na tyčích, skoky a tak) tak dojdu za tělocvikářkou a normálně ji řeknu že mám měsíčky a ona mě omluví, ale nevím jakou máte vy tělocvikářku či tělocvikáře.
    5. Já bych se nebála a normálně bych na ty záchody klidně chodila každou druhou přestávku.. Zase není dobré mít vložku moc dlouho, takže bych si ji opravdu aspon jednou za ty dvě přestávky měnila. Já sama když mám menstruaci tak chodim každoudruho přestávku, a nebo dokonce každou, taky záleží na tom, jak silnou menstruaci máš. :)
    Snad jsem trošičku pomohla, měj se krásně ♥

  • 1.novalgin, Ibalgin a podobné -ini se často v případě bolestivé ms berou. Já je však moc ráda nemám, protože na mne působil tak, že sice utlumil bolest, ale taky krvácení a tudíž se mi ms nerozbehla a rozběhla se až po tom, co prášek přestal účinkovat. Navíc pokud sem ho nechala opravdu zavčas, tak ani neúčinkoval. Dceři doporučuji hořčík, který tlumí křeče, a většinou je lepší, pokud je v průběhu cyklu aktivní a nezablokuje si žádá, kdy pokud jsou v bederní oblasti zablokována, tak je ms více bolestivá.
    2. Naturella jsou dobré a cenově velmi přijatelné vložky, ještě dceři vyhovují z Lidlu softino, nebo Bella. Always moc ne, že jsou příliš umělé.
    3.syndrom toxického soju-viz předchozí odpověď
    4.cviceni - my jako holky cvičily, ani dcera ve škole hněvala z tech, ktere by se na tv "ulevaly". Nejsou dobré poskoky případně vytrvalostní běhy, které více rozproudí krev, ale jinak ani kde mne by jsi omluvenku do TV nemela. Dcera má 3-4x týdne dvojhodinovku tv a cvičí pokaždé, jinak by musela nahrazovat. A jak už zde bylo zmineno-pokud ti nebude v hodině tv dobře, domluv se přímo s učitelkou, že některé cviky by jsi případně vynechala.
    5. Klidně chod na WC každou přestávku, uvidíš později sama, jak silnou ms budeš mít a zda to zvládneš chodit ob přestávku. Já třeba když mám ms, tak chodím celkové víc čůrat, takže na to WC potřebují, i když nemám co kontrolovat (používám ms kalíšek, který mi vydrží celou dobu v práci).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist