Problémy s menstruací

Otázku položila: Anonymní uživatelka #422294 14.12.2019 12:37

Ahoj holky. Mam takovy problem ohledne antikoncepce. Beru ji uz 3 roky, s tim, ze jsem mela pred rokem 2 měsíční prestavku (plánována, po domluve s lékařkou). Nikdy se mi tohle nestavalo, ale ted posledni 3 mesice, kdyz si zapomenu vzit prasek, tak behem 2 dnu zacnu krvacet. Minuly mesic jsem si dohromady 5x za mesic nevzala prasek a vubec jsem menstruaci nedostala. Moje gynekolozka se mi k tomu nijak nevyjádřila a kdyz jsem tam volala, sestricka mi rekla at pockam mesic a uvidime. V pribalovem letáku jsem se toho moc nedozvedela a jsem z toho takova zmatena. Nikdy jsem s tim problemy nemela a najednou to jeden mesic nedostanu, dalsi to dostanu 2x za sebou. Chci antikoncepci zmenit, spis nechapu, ze to prislo po tak dlouhé dobe. Mate s tim některá zkusenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha14.12.2019 15:08

    Zdůraznila bych, že při braní HA nejde o menstruaci, ale o krvácení z vynechání. Není podstatné jen to, že zapomeneš, ale kdy zapomeneš, ve kterém týdnu po předchozím krvácení. Jak máš v takovém případě postupovat, je v každém příbalovém letáku. Většinou když zapomeneš jednu z posledních, tak už nepokračovat a nechat přijít krvácení o pár dní dřív. Stejně tak je tam popsáno, jestli jsi nadále chráněná, nebo ne. Že ti leták ani gynekoložka neřekne, co máš dělat, když zapomeneš pět pilulek, je pochopitelné, není to zrovna běžná situace. Místo změny antikoncepce bys měla přemýšlet o změně přístupu (možná o obojím, prášky pro tebe evidentně nejsou vhodné, když je nedokážeš správně užívat). Už slovo "hormonální" by ti mělo napovídat, že to ovlivňuje tvoji hladinu hormonů, máš být vůči svému tělu zodpovědnější.

  • Bohužel to bude nejspíš tím, že nedodržujes spravne užívání, 5x za 28 dnů zapomenout je vážně dost :-(

  • Zaprvé vůbec nechápu, proč bereš antikoncepci, když zapomeneš 5x za 21 dní na prášek, jednak si koleduješ o otěhotnění čemuž pak nerozumím proč bereš prášky když na to pravidelné užívání kašleš, a zadruhé dáváš tělu dost šok tím, jak ti klesají a zvyšují se hladiny hormonů. Být tebou tak změním antikoncepci, pilulky nejsou pro zapomnětlivé lidi. Já zapomněla jen 1x a to prášky beru 4 roky :O=
    Pak se nediv tomu, že najednou nemenstruuješ. Buďto jsi z toho tvého ,,pravidelného” užívání těhotná, a nebo máš hodně rozhozené hormony..

  • Docela se divim, ze jeste nejsi těhotná... Prášky beres úplně zbytečně, v tomto pripade nefungujou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist