Problémy s MS způsobené hubnutím

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378956 20.11.2017 14:49

Dobrý den. Už 3 měsíce nemám menstruaci. Je mi 14 a první MS sem měla ve 13 letech.
Asi před třištvrtě rokem sem začala hubnout měřila jsem 176 cm a vážila 62 kg.
Omezila jsem nezdravá jídla na minimum a jedla menší porce. Začala jsem též cvičit klasickou 30 denní výzvu. Byla jsem opravdu obézní moc lidí se se mnou kvůli tomu ani nebavilo.
A jak sem tak hubla tak vše bylo v pořádku moje MS a ostatní věci.
Dotáhla jsem to až na 50 kg a byla jsem spokojená. Postavu jsem měla jako modelka. Začala jsem pít jen čistou vodu a byla šťastná. I přátelé mi říkali jak sem zhubla a že sem krásná. Našla jsem si i přítele. Ale... moje MS se už 3 měsíce nedostavila. Když sem naposledy měla MS vážila jsem asi 54 nebo 53 kg.
Pohlavni styk jsem ještě neměla. A ani zadne druhy antikoncepce.Může mít hubnutí nějaké následky za ztrátu MS? A pokud ano je možné to řešit jinak než hormony? A kolik bych měla správně vážit na svou výšku? Teď měřím 178cm. Děkuji za odpověď.

  • 20.11.2017 18:29:08 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim20.11.2017 15:04

    Patrne ti chybí živiny v důsledku toho hubnutí,hormony přestávají fungovat a tělo se zákonitě brani,projevem je ztrata mensesu,později to může být padani vlasů a jine.prestan hubnout,naber a ms prijde.dřív,než z toho bude průšvih,který uz nezvratis.kort pri tvé výšce a věku to je slusný hazard.

  • Jsi podvyzivena. Rozhodne by to chtelo pribrat.

  • 67kg na 176 cm, to jsi opravdu nebyla obézní... Někde jsem slyšela, že dobrá je váha výška-110, tzn. U tebe 68 kg ja tak vazim i merim a myslim, ze jsem tak akorat. Taky zalezi, jestli už má tělo ženské proporce nebo zatím spíš klučičí postavu, to pak asi vážíš trochu míň. A jinak ano, ms může při hubnutí zmizet. Hlavně už s tím skonči a dál nehubni.

  • Mám 179 a 65 kg a teda pardon, ale opravdu moc obézní si nepřijdu.
    Dokonce si přijdu štíhlá.
    Při 50 kg bych byla jak kostra.

    Nehubni, jez zdravě a dostaň se na váhu takobou, aby ti MS chodila normálně. Takhle si zaděláváš akorát tak na neplodnost.

  • Pokud nemáš MS 3 měsíce, dá se to ještě zachránit. Začni to řešit s gynekologem, a dobrá je myšlenka přibrat. Když jsi měla Ms naposledy při nějakých 54 kilogramech, tak to bude asi tak nějak tvoje hranice, nad kterou by ses měla urychleně vrátit. Pokud to nebudeš řešit, opravdu se může stát, že bys pak nemohla mít třeba děti. Což tě teď třeba neštve, ale časem by mohlo. Asi je taky dobrá rada navštívit psychiatra, aby ti pomohl léčit mentální anorexii, kterou evidentně trpíš.

  • Byt tebou, prestala bych delat blbosti, jedine si tim nicis zdravi. Moje spoluzacka mela v 15 mentalni anorexii (coz mas pravdepodobne taky, nebo aspon slusny nabeh na ni), a pry kvuli tomu nebude moct mit nikdy deti.

  • Já měřím už x let cca 160cm - a když jsem zhubla na 52kg - což je jako ty, ale mám o 18 cm mín, tak jsem o MS přišla uplně, musela jsem na vyvolávačky.. Taky si myslím, že vážíš opravdu hodně málo a rozhodně jsi obézní nebyla!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist