Problem s tampony, prosím o radu.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380927 16.2.2018 21:20

Dobrý den, je mi 14 let a menstruaci mám asi rok.
Moje první menstruace nebyla obvyklá, jelikož se ve mě hromadila krev, ale nevitékala ven musela jsem jít na menší zákrok na gynekologii. Od té doby jí mám cca každých 25 dní. (nevím jestli je to nějak důležité pro radu při mém dotazu)
Celou dobu používám vložky. Tampon se mi nikdy nepodařil zavést. Vyzkoušela jsem velikosti mini, aplikátor ale nikdy nic. Vím že mnohem mladším holkám to jde a fakt hodně se bojím dovolené např. u moře, já to dostanu a co teď?....
Ale já se chtěla zeptat vás, v kolika letech se vám to podařilo, jestli jste byly ještě panny, jakou značku jste používaly, kolik pokusů jste zkoušely, jestli s aplikátirem nebo bez a tak.
Hrozně moc vám budu vděčná za rady.
Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S tamponem to budes mit slozitejsi, protoze jsi mela srostlou panenskou blanu a ocividne ti pri zakroku neudelali dostatecny otvor na to, abys mohla bez obtizi zavest tampon. Takze proste zkouset, zkouset a zkouset, pouzivej ty uplne nejmensi a treba do leta zjistis jak si ho spravne zavest, pripadne pokusama o zavedeni zvetsis otvor v blane.... ;-)

  • zuzanek2317.2.2018 6:59

    Ahoj jestli si dobře pamatuji byla jsem panna když jsem si poprvé zavedla tampon. A ze začátku jsem si tampon záváděla se zrcátkem abych mela jistotu že ho strkam správně.ale jak psala pani je možné že po tom zákroku to pujde hůř. Co mužů ještě poradit aby si se uvolnila při zavádění jinak tam taky nepůjde.tak přeji hodně štěstí.

  • Já jsem teda už panna nebyla. Používala jsem ze začátku Tampax mini s aplikátorem (to mi bylo asi 15 nebo 16). Později už jsem to zvládla bez aplikátoru a i normální velikost (většinou Naturella, ob mi nevyhovovaly :)). Jelikož jsi panna, tak zkoušej spíš ty mini. Aplikátor ti pomůže ho zavést na správný místo :) Kvůli tý srostlý panenský bláně to může být problém, nemusí tam být dost velký otvor. Vem si zrcátko a podívej se tam dolů. Blána je hned na začátku, takže ji určitě uvidíš. Zjistíš, jak tam je dírky, případně dírky a podle toho pak nasměruješ tampón. ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist