Přirozená antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #374967 9.7.2017 11:13

Funguje přirozená antikoncepce? Je možné otěhotnět 8. den cyklu, když už 11. den mi začínají plodné dny? Nebo věřit spíše druhé půli cyklu? A co Lady Comp? Nemůžu brát hormony ani tělíska.
Je nějaké dny větší pravděpodobnost že se počne holčička?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • někomu přirozená antikoncepce funguje a nedá na ni dopustit, někomu nefunguje ani při dodržení všeho možnýho. znám osobně dost žen, který ji praktikují a vychází jim to spolehlivě, já si naopak vyzkoušela, že u mě to nefunguje/ nevyhovuje. jestli a jak moc spolehlivě bude fungovat u tebe si asi musíš vyzkoušet sama, i to jak ti to bude vyhovovat. někdo v plodné dny nemá sex, někdo je využívá pro jiné možnosti "mazlení" nebo se chrání při klasickým styku. je to ale všechno na těch dvou. je dobrý si zjistit co nejvíc zkušeností a pak to vyzkoušet sama co by ti vyhovovalo. určitě je dobrý poznat svoje tělo a já si vedu graf ikdyž ho nevyužívám jako antikoncepci;-)
    LadyComp je z mého pohledu zbytečně drahá verze menstručních kalendářů na netu, myslím, že už jsou i aplikace do mobilu. můžeš si vyplňovat graf tady nebo na fertilityfriend nebo najít další stránky a máš to stejné za cenu jednoho obyč. teploměru;-)
    nehormonálních možností zabránění těhotenství je spousta (přirozená antikoncepce, kondom, pesar, spermicidkrémy, přerušovaná...) a vždycky máš možnost kombinovat dvě nebo více metod. a zase-musíš si vyzkoušet co bude vyhovovat tobě
    o tom kdy počít holčičku a kdy chlapečka je spousta rad, ale nefunguje žádná.....

  • buccaneerka29.7.2017 14:41

    Přirozená antikoncepce samozřejmě funguje, protože žena je plodný jen přibližně 2 dny v měsíci, kdy ovuluje. K tomu se přidává 3-5 dní před ovulací, když spermie muže jsou schopné přežít. Zpravidla platí, že po ovulaci až do další menstruace otěhotnět nemůžeš.
    Ale abys mohla spoléhat na plodné a neplodné dny, potřebuješ mít pravidelný cyklus a dobře poznat svoje tělo. Jinak tu budeme každý měsíc číst dotazy typu "Nemůžu být náhodou těhotná, když...?"

  • nechápu, jak v jedné otázce může být antikoncepce a kdy se počne holčička. Budto se chceš chránit, nebo dítě.
    K ochraně existuje kondom, pesar, spermicid... plodné dny jsou dost nespolehlivé

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist