Přírodní přípravky na zmírnění mestruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #177395 12.1.2017 14:23

Zdravím Vás, nemáte někdo zkušenost s nějakými bylinkami (kromě kontryhelu, pupalky a třezalky), které by třeba v podobě čaje nebo tablet mírnily krvácení? Stává se mi prakticky každý měsíc, že jeden až dva dny mám tak silnou menstruaci, že jednu vyučovací hodinu vydržím s tamponem a vložkou jen tak-tak. Tampon na konci hodiny už vyklouzává, protéká a slipová vložka by mi nestačila, tak nosím normální. Ale běhat každých 45 minut na záchod se mi zdá dost obtěžující.

  • 14.01.2017 11:43:21 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já mám dobrou zkušenost s kokoškou (kokoška pastuší tobolka), sbírám si sama na zahrádce.... ale pozor na dávkování, je možné se předávkovat! v bylináři mám doporučeno pít obden dva šálky čaje. na jeden šálek 3 čajové lžičky řezané natě. no a když není nebo jsem líná si uvařit, beru ascorutin - je volně prodejný v lékárně a je to vit. C a rutin (taky vitamín), pomáhá mírnit krvácení. nebo přírodní forma ascorutinu je rybíz, citrusy, pohanka (hlavně slupky). rutin zpevňuje cévní stěnu a ta pak líp plní svoji funkci-při krvácení se stáhne a tím se krvácení hodně zmírní;-)
    s tím zmírněním krvácení tě chápu, ale pro tělo je dobré se vyčistit a není dobré MS omezovat nějak moc hlavně první 2-3 dny nebo se aspoň snaž když ti MS vyjde na den kdy jsi doma tak ji neomezovat a dát tělu dostatečný prostor se vyčistit:-) zkus si třeba přečíst něco o cykličnosti ženy ap. abys byla blíž svému tělu. já používám menstruační kalíšek a ráda chodím sem http://kalisek.cz/section/menstruace ikdyž ne všechny články jsou vysloveně pro mě, ale je zajímavé si počíst:-)

  • bestie16.1.2017 7:51

    Ahoj, já několikrát vyzkoušela Ascorutin a byla jsem dost překvapená, jak rychle a účinně zabral, až jsem si říkala, jestli nezafungovalo spíš placebo :-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist