Přibrala jsem a nevím, jak zhubnout

Otázku položila: Anonymní uživatelka #349915 8.8.2018 22:01

Ahoj, poslední dobou se nemůžu podívat do zrcadla. Připadám si, že jsem hrozně přibrala. Tento rok jsem maturovala a to byl důvod k tomu, že jsem byla psychicky v háji. Před maturitou jsem vážila cca 48 kg (Měřím 160 cm) a teď mám 55! Dobře, není to jen tou maturitou, ale prostě jak jsou prázdniny, tak ta kila jdou samy nahoru :( Vím, že si za to můžu sama, ale já nedokážu přestat jíst. Snažím se cvičit, ale stejně mi přijde, že to neleze dolu. Dřív jsem měla super sportovní postavu a teď si přijdu jako baculka. Je mi ze sebe špatně a nevím co dělat. Přiznávám, že už jsem i zvracela, ale vím, že to není správné, takže už s tím nechci mít nic společného. Jen prostě už nevím, jak dál. Neporadili byste mi nějaké cviky nebo jídla, po kterých se hubne? Přijde mi, že i ostatní na mě koukají jinak, než dříve. Možná nejsem jediná, komu se hnusím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Chceš být brzy anorektička??tvoje váha je uplně normální ale tvoje hlava asi uplně ne...sorry ale nic jiného napsat nelze...

  • liiida8.8.2018 22:35

    Aama pises, ze problem je ve tvem stravovani, tak hlavne to zmen - zadne precpavani sladkostmi, fastfoody a vice ovoce, zeleniny a tekutin. Do toho ten pohyb a melo by to byt ok. Ale hlava musi byt taky v pohode, jinak si opravdu koledujes o maler. A na to, co si mysli ostatni se vyprdni, zalezi hlavne na tobe, pro sebe to delas;-)

  • To jsou takove životní okamžiky, kdy se nabira... Maturita, vyska, zamestatnani... Vzdy to ovlivnilo dosavadni životní styl a vždy mi naskočily 2-3 kg... Takze po roce v praci +10 kg oproti pred maturou... Jen chci říct ze to je normalni, s vekem se taky meni rychlost spalování atd. Vis kdy jsem to shodila? Az prvni dva roky na materske. Chodila jsem kazdy den na dlouhé prochazky, snazila se jist zdrave spolu s prckem...
    Kdyz ti to tak vadi, ozdrav jídelníček, trochu se hybej. Ale zvracením si opravdu dlouhodobě nepomůžes :-(

  • HaSha9.8.2018 8:13

    Pochybuju, že by ses někomu hnusila z důvodu váhy. To si namlouváš, to žes přibrala pár kilo by si všiml maximálně někdo, kdo tě dlouho neviděl, ostatní to nemají šanci vnímat. https://www.vypocitejto.cz/bmi/
    Na svou výšku jsi pořád v rozmezí ideálu. Nejsi v žádném případě baculka. Kdybys nejedla, akorát si tím rozhodíš metabolismus a budeš přibírat dál. Pokud si během přípravy na maturitu ležela v knížkách, prázdniny jsou ideálním obdobím na to se zase vysportovat (např. plavat - cvičení ve vodě má vyšší účinek a stojí menší námahu), což ale znamená i získat svaly, které jsou těžší než tuk, takže hypnotizovat váhu je fakt nesmysl. Tvoje váha je ok, jen se zpevni pro lepší pocit :)

  • Cvičení není na hubnutí, ale na tvarování postavy. Pokud potřebuješ zhubnout, musíš dělat kardio soustavně po dobu aspoň 40 minut - tj. běhání, velmi rychlá chůze, skákání přes švihadlo a podobně. Prostě rozhýbat se natolik, aby tepová frekvence překročila určitou hranici a tu si udržet. Jinak věřím, že 55 kg může při 160 cm vypadat trochu oplácaně, hlavně nehubni moc. Třeba 3 kg dolů stačí. Pokud jde o jídelníček, nemusíš přestat jíst pokud se budeš hýbat. Stačí vynechat tučné věci (hranolky, dortíky, koláče..) případně trochu ubrat porce, v tvém věku by to mělo jít samo.

  • Zkus se přestat dívat na postavu a spíš se zaměřit na zdraví. Vykašli se na smažené a tučné a jez hodně zeleniny, ovoce, oříšků, semínek a tak podobně. Můžeš si třeba zkusit nechat poslat i jídelníček z https://www.pestryjidelnicek.cz/ , pokud hledáš inspiraci. Když se k tomu začneš hýbat, tak uvidíš, že se budeš cítit dobře a to se promítne i na tom, jak se sama sobě budeš líbit - a tvoje tělo ti za to poděkuje. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist