Otehotneni pri kratke MS

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368772 12.1.2017 17:55

Vzdy jsem mela kratkou MS, na zacatku, pri HA a i ted po vysazeni. HA jsem dobrala 27.5.16, MS mam od te doby pravidelnou (27-29 dnu). Podle testu, pocitu i teplot k ovulaci dochazi. Ale zacala jsem premyslet nad tim, jestli nemam kratkou MS a timpadem problem otehotnet. Treba ted - MS prisla v noci z pondeli na utery. V utery jsem potrebovala jednu vlozku od 5 rano do 2 odpoledne a druhou od 2 do 9, pote nocni. Ve stredu jsem mela od 5 tampon, vymenen byl v 11 hod a druhy jsem mela od tech 11 do 17 hod, pote jsem si dala vlozku ale uz nic. Dnes uz cisto, jen jednou pri utreni krev na papire, ale kalhotky ciste... Muze to byt problem? Kratka MS mi sice vyhovuje, ale zacalo mi to vrtat hlavou. Posledni tri cykly jsem prvnich 14 dnu pila kontryhel, dva malinik a gynex. Moje bezna BT je 36,0¤C.

  • 13.01.2017 17:06:24 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • důležité je jestli máš ovulaci a druhá věc, krátká a slabá MS může být projevem nedostatečně narostlé sliznice. pokud se snažíš otěhotnět a nejde vám to, asi bych to konzultovala s dr. a domluvila se na kontrolu děložní sliznice ultrazvukem ve správne době tvého cyklu. případně i na kontrolu ovulace ultrazvukem

  • Ahojky, problém to být může a nemusí.. záleží asi jen na přítomnosti ovulace, našla jsem toto:

    Hypomenorhea

    Menstruační krvácení, které trvá méně než 2 dny. Může být přítomna při normálních ovulačních cyklech. Častější je při anovulačních cyklech s nedostatečnou tvorbou estrogenů . Jindy je známkou poškození endometria ( děložní sliznice ).

  • já měla po revizi první MS sotva 2 dny, druhou sotva 3 dny a třetí už nepřišla a jsem 17.tt :)
    před revizí jsem pěstovala sliznici gynexem a kontryhelem, MS byla 8-9 dní a potratila jsem, jednou biochemko, podruhé uplně v 10.tt ;)
    takže o MS to mnohdy není...může být, ale není to pravidlo

  • Já jsem měla krátkou po porodu. A protože chceme druhé, měřila jsem bazální teplotu a měla jsem krátkou luteální fázi takže dle mně to bylo tím, že sliznice pořádně nedorostla a nemělo co odejít. Poslední dva cykly mám LF již 10, resp.11dnů a ms byla opravdu silnější. Můžeš zkusit měřit BT a uvidíš, jestli a kdy ovulace probíhá. Pokud bude vše ok, tak to nejspíš nic neznamená. Tedy ještě uvidíš po prohlídce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist