Nepravidelná menstruace, snažení a těhotenství s nadváhou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53841 28.6.2012 6:43

Ahoj holky, chci se zeptat na pár otázek... Mám nadváhu niní mám 94kg a toužíme po miminku zajímalo by mě jak jste holky se stejnou nebo podobnou váhou otěhotněli? kolik jste příbraly? jak dlouho vám trvalo otěhotnět a zda jste měly nějaké zdr problémy? A zajímalo by mě jak na nepravidelnou menstruaci? Díky;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.
    U prvního jsem otěhotněla po 4 měsících a u druhého po roce, ale během too roku jsem prodělala ZT. :-( Takže jsem otěhotněla po 6 měsících neúspěšně a pak hned se svolením lékářky na poprvé. ;-) Teď se snažíme o třetí druhým měsícem.
    V prvním těhotenství jsem přibrala -2 Kg a u druhého cca 3 kg. Problém je pak udržet si váhu po ukončení kojení. To mi vždy vyletěla nahoru a dolů se jí moc nechtělo.
    Zdravotní problémy jsem neměla, mimo otékajících nohou na konci těhu a toho, že jsem nepřibývala a tak jsem u prvního skončila i na týden v nemocnici. U druhého už to lékařka neřešila. ;-)
    Na nepravidelnou MS jsem měla antikoncepci, ale momentálně žádnou neužívám a mám MS cca po 31 dnech. Ale s tou nepravidelnou MS bych se poradila s lékařem. Kamarádce na to něco předepsal, ale co to buhužel nevím.

  • Já jsem s podobnou váhou jako ty začínala. Teď jsem ve 28 tt a mám nahoře 6 kilo, což se mi nezdá tak strašné. Otékají mi v horkách ruce a nohy, rozhodně ne tak, že bych třeba neobula boty. To ne. Největší problém, že na ruce nedostanu prstýnky. Nohy bych řekla, že jsou v normě, jako před těhotenstvím při nějaké nadměrné únavě. Zdravotní problémy jsem měla, ale nesouvisely s váhou, ale s celodenním sezením u počítače - ztuhlá krční páteř. Což jsem dohnala až tak daleko, že jsem omdlívala...moje blbost. No a pak mi v 16. tt našli hematom, krvácela jsem, ale to taky nesouvisí s váhou. Teď jsme v pořádku, ale doma na rizikovém od toho hematomu.
    Na pravidelnou menstruaci ti asi nic neporadím. Měla jsem ji pravidelnou.
    Já myslím, že psychická pohoda je pro mimi důležitější než ideální váha.

  • Ahoj, já měla velmi podobnou váhu jako ty, ještě o pár kilo více a otěhotněla jsem druhý měsíc...Měřím 178 cm, ted jsem ve 36 tt a těhu bez problému, jen hodně otékám, ale to je těmi vedry, ted je tři dny po mrakem a nohy mi splaskávají...Jinak jsem přibrala zatím 10 kg, myslím, že nahoru už to snad moc nepujde...

  • Ahojky já taky vážila tak jak ty a otěhotněla jsem neplánovaně :-) MS byla neprav. cca 30-36dní, antikoncepci jsem nebrala. V těhu jsem přibrala 17kg a 14kg nechala v porodce. Rodila jsem loni v září a poslední měsíc před porodem jsem měla nohy jak bačkory nateklý a vys. tlak (ale ne preklamsii) proto jsem rodila předčasně. Jinak teď během kojení jsem přibrala tak cca 4kg :-((

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 608 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist