Neplánované těhotenství...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49625 12.9.2012 20:54

..jiné páry se snaží o dítě měsíce či roky, provádí ovulační testy, měří bazální teplotu, pijí bylinky a já nevím co všecno a někomu stačí jeden nechráněný styk s manželem a je zaděláno.
Je ironií, že 2 děti už máme, obě nám trvaly půl roku a to jsme se snažili opravdu každý druhý den, než to vyšlo.
Je tady také někdo, kdo neplánovaně otěhotněl, jak jste se prosím k tomuhle překvápku postavili?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tuhle situaci jsem řešila loni. Měli jsme tehdy doma již 2 dítka a ani "nevíme jak" a čekali jsme třetí. Věděli jsme, že třetí by nám nijak nevadilo, ale pokud, tak bychom jej naplánovali lépe a později. Prostě jsme zvažovali jak vše zvládnout. Ale ani ve snu by mě nenapadlo ho dát pryč - celý život bych si to vyčítala a nemohla bych s tím žít ! Teď máme drobečka už 2 měsíce doma, je to náročné, ale rozhodli jsme se správně.

  • První těhu u nás bylo neplánované.Pro mě to byl šok,nevěděla jsem co dělat,ale manža byl nadšený.Nakonec jsme se rozhodli si mimi nechat,ale bohužel to skončila samo. potratem.

  • já první těhu měla taky neplánované. ještě jako studentka. dohodli jsme se, že si mimčo necháme, školu jsem dokončila akorát -jeden den státnice a druhej nástup na mateřskou.

  • já taky neplánovaně jak píše whitehorse, teďka druhé v žádném případě nechci, ale HA neberu, na menzes čekám, používám vždy gumu, stejně se bojím.... já bych si dítě nechala ale necítím se připravená, asi bych na sebe byla nějakou chvíli dost naštvaná... ani finančně bysme to nezvládli nyní...

  • Já otěhotněla taky neplánovaně a jsem za to na jednu stranu ráda, že se nemusím stresovat při snažení se-přesně jak popisuješ. Je to první, jsem zatím studentka, takže jiný případ než u vás, ale mimčo jsme si nechali a v lednu se má narodit a moc se na něj těšíme :-). Jinak potom začnu brát antikoncepci jakmile to bude možné, protože hned druhé bychom asi neutáhli a na potrat bych jít nechtěla.

  • Já jsem před 2 rokama taky neplánovaně otěhotněla a bohužel jsem byla tak vystrašená, že jsem ho dala pryč... Minulý přítel se ke mě ani nehlásil po tom, co jsem mu to řekla, tak jsem neměla na vybranou. Do dneška si to vyčítám, ale teď mám super partnera a čekáme spolu miminko, tak si to vynahrazuju :) Každá má právo nakládat se svým tělem jak chce, za potraty se neodsuzuje, ale dobře si to rozmysli!! Dnešní doba je blbá, ale určitě by jste zvládli i třetí dítko, ikdyž by to bylo asi finančně náročný :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist