Nedostatečnost žlutého tělíska

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39213 13.10.2012 14:35

Ahoj holky.
Snažíme se s manželem otěhotnět, ale nejde to. Ještě jsem nebyla na žádné diagnostice, ale vzhledem k tomu, že mám již po několikáté cca 6 dní před menstruací krvavé špinění, podle toho, co jsem si kde nastudovala a přečetla, jedná se asi o nedostatečnost žlutého tělíska.
Máte s tím některá zkušenost? Dá se to léčit i jinak než hormonálně? Myslím bylinky (třeba pupalkový olej), prostě něco nechemického? Nebo může to zmizet samo? Čím je to způsobené? Dá se otěhotnět i když trpíte touto neodstatečností?
Budu ráda za názory nebo zkušenosti. Jsem z toho smutná :-(
Kačka

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já si předně myslím, že by sis neměla dělat diagnozy podle netu, ale měla by jsi jít k dr a nechat si udělat testy! ;) Netrap se, vyřeš to s doktorkou, ona sama nejlépe zjistí příčinu a doporučí léčbu ;) Držím palce! ;)

  • inthense13.10.2012 14:38

    ahoj,mne na to dal lekar hormony.jinak jsou i caje-myslim malinik a kontryhel.otehotnet se ale da i se spinenim pred MS.ono to nemusi byt nedostatecnost zluteho teliska,to ti potvrdi jen lekar z hormonoveho profilu

  • Borlova13.10.2012 22:36

    Ahoj, nebuď smutná:-( Já měla několik let špinění před menstruací týden až 14 dní. Mudr. mě všemožně vyšetřil. I hormonální profil mi dělal a vše bylo v naprostém pořádku. Jen to špinění prostě bylo každý měsíc. Brala jsem i utrogestan, který se právě bere při nedostatečnosti žlutého tělíska a tím pádem na podporu otěhotnění. Jenže jsem stejně špinila dál a hormonální profil byl Ok. Mudr. to pak už neřešil a říkal mi, že se občas stane, že žena špiní znezjištných příčin a že to neznamená, že nemůže otěhotnět. Mě se to nezdálo, hlodalo to ve mě, kort když jsme se snažili už skoro rok. No a když už jsem se chystala do Caru, tak se po roce snažení zadařilo a já mám už 9 měsíčního chlapečka. A cyklus ve kterém jsem otěhotněla probíhal taky se špiněním. Začalo mi to už 14 den cyklu, tak jsem ani s těhotenstvím nepočítala, ale bylo to ke konci jiný, protože pár dní před očekávanou menstruací mi to přestalo, pak jsem zase zašpinila a pak mi to zase přestalo. Přitom to špinění vždycky bylo čím blíž k menstruaci, tím silnější. A vrcholem bylo to, že jsem si měřila bazální teplotu a ten cyklus se mi ukázal jako anovulační, takže to už jsem s tím vůbec nepočítala, ale to špinění když přestalo, tak se mi to nezdálo a bylo mi šoufl, tak jsem udělala testík 1 den před a byl tam už dušík:-) Určitě ale nemá cenu to řešit sama. Určitě jdi k Mudr. který to s tebou určitě vyřeší a určitě se brzo zadaří;-) Budu držet palečky;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist