Nastartovani cyklu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #348124 22.1.2018 9:21

Ahoj holky, rok jsem brala nizkohormonalni antikoncepci Diane. Po vysazani (pred 5ti mesici) jsem byla mela menstruaci jen jednou a to po vyvolani. Dnes jsem 31.DC a zase MS nikde. Test negativni. Mate nekdo zkusenost s nejakym "pripravkem" nebo proste s necim, co vam pomohlo cyklus nastartovat? Brala jsem prvni mesic Gynex a dost jsem na nej spolehala, ale zatim asi marne. O mimimko se snazime. Dekuji za rady!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ono ťo nejde hned lusknutim prstu. Po mesici uzivani gynexu nemuzes cekat zazrak. Telo se dava dohromady po te davce hormonu, co jsi mu davala. Takze jedina rada je, trpelivost a cas. A taky bych vynechala ty vyvolavacky, to ti taky neprida.

  • Jen ne hormony...
    Ja si upravovala cyklus kontryhelem, B6 tkou...a parada...ale telo se dalo do kupy 3-4 roky po vysazení HA ( a to jsem ji nebrala xx let...ale "jen" 3)

  • Speedy6122.1.2018 11:16

    Já brala od 17 let do 22 Mercilon a na něj jsem navázala Nuvaringem. Po vysazení jsem měla dlouhou pauzu a šla na vyvolání. Pak jsem po měsíci zpoždění šla k lékaři a zase mi nutil hormony. Odmítla jsem a změnila jsem životní styl. Začala jsem žít zdravěji, více sportovat a MS přišla sama. Ještě mi trvalo 8 měsíců než se mi cyklus upravil. Hormony jsem odmítla po konzultaci s jinými lékaři. Ti mi řekli, že se tělo musí samo vyrovnat s hormony jako u mladých holek, které teprve začínají menstruovat. Horší to je s určením ovulace. Osvědčilo se mi cvičení, které má blahodárný vliv na hormony v těle a dostatečný pitný režim. Vyřadila jsem z jídelníčku sladké, smažené, uzeniny, alkohol a kávu.

  • Ja tiež odporúčam zdravší jedálniček, hlavne dostatok železa, vitamínov a minerálov, ale žiadne hladovky, skôr pravidelné menšie porcie. K tomu pridať cvičenie zamerané na posilnenie a prekrvenie panvového dna - osobne mám veľmi dobrú skúsenosť s brušnými tancami. Tým som sa začala venovať ešte kým som brala HA a po vysadení mám lepší cyklus ako keď som brala :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist