Menstruace po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #344085 21.3.2017 7:16

Dobré ráno, maminky mám takový problém. Dcera se narodila v srpnu a na konci září už přišla ms. Četla jsem že když budu kojit tak bych neměl očekávat ms ale bohužel jí mám teď skoro každou chvíli. Beru antikoncepci pro kojící ženy ale stejně se mi ještě nic neupravilo.. I přez prášky mám ms každých 14dní. Může to být takhle rozházené když stále kojím?? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • poppaea21.3.2017 7:30

    To je úplně normální, stejně tak jako nemusí kojící žena dostat MS i 2 roky, může přijít už po šestinedělí i při velmi intenzivním kojení. Jinak za mě hormonální antikoncepci ne, dělá v těle akorát bordel. Taky jsem ji dřív brala;-)

  • Nemám osobní zkušenosti s touto antikoncepcí, ale četla jsem zkušenosti jiných a velmi často způsobuje i velmi časté, i skoro nepřetržité krvácení (podívala bych do příbalového letáku, př. konzultovala s lékařem, který pravděpodobně poradí vyčkat, že by se to mělo upravit, jelikož nic moc jiného nabídnout nemůže, zvlášť ne nic, kde by člověk ohledně krvácení nešlápl z bláta do louže). Jinak já kojím již své čtvrté dítě a pokaždé jsem to dostala po šestinedělí, i přes plné kojení podle potřeby, bez šidítka a přes neustálý kontakt s dítětem. Ale setkala jsem se hlavně ze začátku, i s častějším krvácením, i co 2 týdny, později to jsou zase u mě obvyklé delší intervaly nebo výkyvy o proti průměru v nekojícím stavu. Jednoduše při kojení to může být krapet divočina, ale co se týká tvého problému, tak za to , podle mě, kojení nemůže.

  • :-o Tak to bych se poradila s mudrem, jelikož jsem taky byla kojící matka, která dostala ms hned po 6nedělí i při kojení. Ale patřím asi k tomu menšímu ostrůvku žen, které nikdy prášky nebraly, takže nějakou antinu jsem neřešila a neřeším a ms se postupně srovnala. Rozhodně mít ms co 14dní není v pořádku.

  • Vysadila bych HA dokud se to vše nedá zase dohromady..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 518 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist