Menstruace kdy k doktorovi?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #76621 30.11.2012 21:34

Ahoj, omlouvám se jestli tu ta otázka byla už někdy dřív. Chci se zeptat, kdy byste šli na gyndu se zpožděním. Já mám teda zpoždění teprve třetí den, ale poslední cykly byly dost pravidelné. Navíc po dlouhých 38 dnech, takže asi proto mi to zpoždění přijde tak velké, že jsem vlastně už 41. den cyklu. Navíc mě bolí prsa a trochu pobolívá už podbřišek ale fakt minimálně a už třetí den, a asi se mi taky probudila cysta a začala bolet, moje pleť se taky ohlásila pupínkama, takže znaky jak před ms, jenže ona nikde. Mě se menstruace vždycky dopředu hlásí silnými křečemi v podbřišku max. ale den dopředu. Takže jsem z toho jelen. Asi tady zbytečně plaším, ale těch 41 dnů je prostě děs, jsem z toho nervózní (taky se musím objednat na gyndu, jenže když nevím kdy to dostanu, tak ani nevím na kdy se objednat a doktor má dost velký objednačky). Cítím se prostě tak nějak celkově divně, tak se vás chci zeptat co byste dělaly vy, kdy volat na gyndu a co tam s tím udělají, má vůbec smysl tam kvůli tomu chodit, když antikoncepci odmítám?

Nemocná jsem nebyla a ani jsem neměla žádnou velkou fyzickou zátěž, nijak neobvykle se ani nestresuju... takže odsun z těchto důvodů nejspíš není.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,je to dost velký skluz.na gyn.bych samozřejmě zašla.Pokud se nejedná o těhotenství(nezminuješ se o téhle variantě),píchne ti Agolutin na vyvolání.Při té příležitosti proberete nepravidelnosti v tvých cyklech:-)

  • inthense30.11.2012 22:28

    ahoj,ja jsem taky mela dost nepravidelnou ms.HA jsem taky nebrala.ja to ale neresila.proste mi bylo tak nejak jedno kdy to dostanu.zacala jsem ji resit az kdyz jsme planovali mimino.pak mi dal nejake hormony na upravu cyklu.

  • osobně mi to dlouho nepřijde..Také mám třeba 3, 4 cykly po sobě i (+-1 den) pravidelné a pak je to zas jinak, různě,hlavu si nelámu, prostě nic jiného ani nečekám, už od začátku nemám MS pravidelnou...Vždy jsem také měla cykly kolem 38 dnů +- 7 dní..Většinou po delším cyklu než obvykle následoval cyklus o něco kratší než obvyklle, např. jeden cyklus 45 dní, další cyklus 31 dní..(to je u mě tak 2*do roka) Ted´ se mi to srovnalo po 3. dítěti (a po odstavení) a mám nejkratší cykly, co jsem kdy měla po cca (+- 2 dny) 33ti dnech..Také jsem nechtěla hormony, s otěhotněním jsem problém nikdy neměla (ač se píše, že při cyklech nad 36 dní, to může být problém), u mě možná hrálo roli i to, že se u mě vyskytují ty dlouhé cykly nad 40 dní a pak následuje ten kratší cyklus (alespoň se tak domnívám, protože pak mi i ovulace vycházela v celkem běžný termín, podle měření a pozorování), i když myslím, že ovuluji i při dlouhých cyklech, ale nějak moc možností to zjiš´tovat jsem moc neměla, protože jsem byla vždy v tu ránu v tom a pak jsem se snažila samozřejmě netěhotnět. , takže možná je to jen shopda okolností, že jsem všechny 3 děti počala po delším cyklu než obvykle (tedy po cyklu, který trval více, jak 40 dní, u druhé dítěete to bylo dokonce po cyklu nad 50dní, ale to jsem ještě kojila, takže MS byla více rozházená, než obvykle).

    Jestli se cítíš divně, tak bych určitě zašla, jinak ne, protože mě tak malé zpoždění (o proti Tvé normě), přijde naprosto normální.. S objednáváním na gyndu mám ale také celkem problém, ale zatím jsem se vždy zatím trefila, ale stane se...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist