Menstruace a škola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394912 18.7.2018 2:19

Ahooj holky💟jenom se chci zeptat jak to s menstruací zvládáte ve škole?(například jak si berete vložky na záchod a tak)nebo jestli jste už někdy protekly💞💞

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Risu18.7.2018 6:34

    Ahoj. Neprotekla jsem nikdy behem dne a v noci jen jednou. A wc ve skole - sklonila jsem se pod lavici k batohu, vzala vlozku a bud jsem ji strcila do zadni kapsy u kalhot (pri narovnavani se) anebo jeste v predklonu vepredu za pas a prekryla ji trickem ;). A tampon se pak pozdej da vzit jen do dlane ;)

  • Ve skole jsme se hodne stehovali do jinych trid, takze na zachod sem sla kolikrat s batohem. Ale nas bylo asi 98% holek, tak to bylo celkem jedno, jestli nekdo neco uvidi.
    A protekla sem jednou, myslim v druhaku. A to me jeste vyvolala profesorka k tabuli. No trapas to byl. Rifle znicene, nektere holky se rechtaly jak kobyle. O prestavce sem musela valit na intr a to jeste pres cele Brno, abych se osprchla a prevlikla.
    Od te doby nepouzivam vlozky. Protoze mi protekla tak divne bokem, ze sem mela flek na zadku, ne mezi nohama😩

  • Bohužiaľ, tiež sa mi s pretečením stal trapas, bolo to len trošku, ale bolo to vidno, musela som ísť domov... Asi to tak nejak aj patrí k tomu dospievaniu.
    Inak tiež radím si to do tašky dať nejako do ľahko dostupného priečinka a pod lavicou sa tváriť, že niečo hľadáš... Prípadne si to zabaľ do prázdneho obalu od kapesníkov (môžeš tam aj dva nechať, veď sa môžu hodiť), potom to vyzerá, že si len berieš kapesníčky a nie vložky :-)

  • Na základce jsme byli pořád ve stejný třídě, takže jsem vždycky řekla kámošce, ať mi dělá stěnu, vyndala jsem vložku z batohu a strčila si ji do zadní kapsy nebo za kalhoty zepředu a nebo si ji do kapsy strčila kámoška, když jsem neměla možnost. Pak mi ji na záchodech dala. Na střední jsem chodila s batohem na záchod. Nosila jsem jenom vložky a pravidelně každý cyklus jsem protekla. Přes den a občas i v noci (pak jsem si dávala za normální vložku ještě slipovku nebo používala vložky na noc). Nejhorší nehodu jsem zažila v prváku. Během cesty na záchod to udělalo lup a bylo vymalováno :D měla jsem obrovskej flek na zadku, mezi nohama a pak fleky až ke kolenům, jak to teklo... Přišla jsem pozdě na hodinu, učitelka na mě divně koukala. Po hodině taky. Ještě po mě chtěla vytáhnout žaluzie a já už měla nervy v kýblu :D Naštěstí jsem ten den zmokla a měla na sobě spolužákovo mikinu až pod zadek, jak mi byla zima. Ale myslím si, že učitelka to tušila. Na cestu na bus jsem si dala kolem pasu bundu. Kupodivu se ta krev ale vždycky vyprala :D jednou dokonce ze světlounce zelených. Tampon se pak dá vzít do dlaně nebo si ho pak třeba strčíš do kapsy od mikiny. ;) Jinak v 18 jsem začala používat menstruační kalíšek, jak už bylo řečeno. A je to fakt super. Sice teda od 17 beru hormonální antikoncepci, tak je krvácení tak 1000x slabší. Ale je to prostě fakt rozdíl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 713 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist