Menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375966 24.7.2017 0:40

Ahoj...
Chtěla bych se zeptat, jak mám oznámit že mám menstruaci...
Nevím jak to říct.
Budu to ale muset nejspíš probrat s Tatou, protože nejsem u mamky a nejsem si s ní blízká... Taky máme takový různý problémy v rodině a máma čeká teď 4.dítě, další nevlastní sourozenec a o nás nebo spíš o mě jak již řekla nemá zájem a chce se starat jen o to malé, takže bych ji ani nechtěla obtěžovat a to není vše.... klidně bych se tu mohla rozepsat o mém strašném dětství atd. Ale kvůli tomu tu nejsem.
Jenže je mi divný a trapny to probírat s chlapem
Z menstruace jsem vyděšená a bojím se cvičení ve škole, teda az bude... A ze RO dostanu na veřejnosti.
Poradte jak na to...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.
    Taky jsem toto nedávno řešila. I ty rodiné vztahy máme podobné. Řekla jsem to nejprve babičce. Když se nechceš o TOM bavit s chlapem, řekni to nejprve tetě, babičce, nevlastní mamce.... A že toho, dostaneš na veřejnosti bych se nebála. Když máš mít své dny vždycky si nos nějakou vložku/tampon. Jinak Já měla mít MS od středy, ale nic. Asi to budu mít na dovoleny 😂😢

    Jinak good luck 😉

  • buccaneerka224.7.2017 9:36

    Dívej, nemusíš to s taťkou nějak rozmazávat. On jako chlap na sto procent ví, že ženy menstruují, tak bych mu jenom řekla: "Tati, dostala jsem menzes, takže budu potřebovat každý měsíc peníze na vložky, jenom abys o tom věděl nedivil se." Je to tvůj taťka, musel tě splodit, takže o ženském těle pár základů vědět bude, neboj. ;-) Pokud je normální, tak to prostě vezme jenom jako info a dá ti pokoj.

    Jinak jak už tu někdo píše - nos si do školy a všude s sebou v batohu vždycky aspoň jednu vložku a náhradní kalhotky. Když ti přijde ms nečekaně, tak si prostě převlečeš kalhotky, dáš si vložku a normálně funguješ. Myslím, že většině žen ms začíná postupně,že z tebe hned naráz nepotečou proudu krve. Je to většinou špinění na toaletním papíru nebo na kalhotkách. Později, když budeš mít ms pravidelně, budeš už tušit, kdy přijde, tak já třeba když vím, že jdu někam, kde by mi hrozil trapas a mám světlé kalhoty, tak si tu vložku dám už preventivně, i když někdy zbytečně.
    Jinak v poradně už se probíraly i druhy vložek - zkus pro začátek Naturella, jsou lepší než Always.

  • Ahoj, pamatuju si, že jsem se ze začátku hodně styděla a prosila jsem mamku, aby to tátovi neříkala. A teď jako dospělá vidím, že je to naprosto normální a běžné téma i mezi muži. Pokud máš s tátou dobrý vztah, tak se neboj. I on měl kolem sebe během života spoustu menstruujících žen a určitě ví, že jeto normální. Držím palce :-).

  • Sice nemám problémy v rodině a nikdy tam ani nebyly ale když jsem dostala menstruaci neříkala jsem to nikomu ani mamce a už automaticky jsem věděla jak asi postupovat ikdyž jsem tomu vlastně ve svých 12 skoro nerozuměla protože o tom nikdo nemluvil. Prostě si vzala vložky a o tom že mám menzes se dozvěděli až když se mě ptali..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist