Mám je pravidelné?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #531622 21.6.2023 20:23

Je mi 15 a měsíčky mám 2 roky. Chtěla bych se zeptat, jestli je normální, že mám někdy cyklus 22 dní, někdy 25 dní a nebo 29 dní.
Je to normální? Mám měsíčky pravidelné? Podle mě asi ne

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ve tvém věku to není nic zvláštního, že je mestruace nepravidelna. Ustálí se to až časem klidně až za 2-3roky, dokonce i později.

  • Nemáš je pravidelné na den, ale máš je pravidelně každý měsíc.
    Já mám také cyklus takto různě dlouhý, +- 5 dní. A vždy váhám, když se mě lékař ptá, zda je menstruace pravidelná. Ale většinou odpovím, že ano. Protože to nevnímám jako problém, mému tělu to tak vyhovuje, nesrovnalo se to ani 10 let od začátku MS, ale v otěhotnění mi to nebránilo, jsem v pořádku. Takže za mě je to pravidelné, sice ne jako hodinky, ale je.

    Pod nepravidelnou MS si představím, když to má někdo jednou za 2 měsíce, pak za 5 měsíců, pak po 3 týdnech.

  • Mně se menstruace ustálila až po porodu. Začala mi chodit v 11 a někdy přišla dřív, někdy dýl. Někdy třeba dva tři měsíce nic. V tomhle jsem byla ráda, že mi předtím začalo být zle - věděla jsem, že se to blíží. Vydrž, je na to čas. Můžeš zkusit gynex nebo pít kontryhel, to si hodně žen chválí. Určitě bych to nehnala nějak hormony nebo antikoncepcí, jak někteří doktoři rádi cpou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 611 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist