MS po vysazení HA

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43824 11.4.2012 2:23

Ahoj holky, :-) nedávno jsem vysadila HA, nechci je brát dlouho (ani by se to prý nemělo) - beru 3 roky a nechci pak tady s váma řešit problémy typu "nemůžu otěhotnět"... Průser ale je, že jsme si sice s přítelem dávali pozor, ale předpokládaná MS nepřišla... A nepřišla ani po týdnu... :-o Po dvou týdnech jsem měla naději, že už, ale bylo to spíš jen trošičku silnější špinění (asi 2 dny, fakt jen pár kapek nepravidelně - ne v kuse, jestli mě chápete). TT negativní (sice by mimčo nepřišlo zrovna vhod, ale měla bych radost :-D ). Dneska je to od 1. dne poslední MS 49 dní... Co včil? Znovu test nebo doktor? Možná jsem test udělala brzy (asi týden po vynechání).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na začátek bych řekla, že problémy s otěhotněním se vůbec neodvíjí od toho, jak dlouho HA bereš. Prostě některá žena otěhotní bezprostředně po vysazení HA, protože je "nabitá" hormony, jiné trvá třeba i rok a víc, než se její tělo vzpamatuje. Takže asi tak. ;)
    No a k druhé části otázky - zpožděná MS nemusí být z důvodu těhotenství, ale že prostě trvá, než tvoje tělo začne po hormonovém útoku zase normálně fungovat a MS se může srovnávat třeba ještě dalšího půl roku. Ještě bych počkala týden a pokud MS nepřijde, šla k lékaři. ;)

  • JanaRad11.4.2012 7:15

    Já otěhotněla naposledy hned první měsíc po vysazení antikoncepce (bez anikoncepce jsem "těhotněla" jednou 6 a podruhé 8 měsíců). Ale teď mám vysazenou jinou (injekce) a ms mám naprosto všelijak. Jen to mimi už naprosto nechci, tři rošťáci mi fakt stačí. Ale antikoncepce mi už dělala jiné potíže, nejvíce mi vadilo to, že jsem vůbec neměla chuť na sex.
    Takže raději si zajdi na gyndu a dr ti řekne hned, jak na tom jsi...

  • Já jsem po vysazení HA dostala ms až za 68 dní. Teď se to ustálilo na 42-44 dnech.

  • Taky si myslím, že HA až tak nebrání početí. Jsou slečny co braly např. 5-9 let v kuse a otěhotněly v podtstě hned.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 577 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist