Krvácení po antikoncepci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396696 10.12.2018 19:05

Ahoj holky. Prosila bych o schovívavost. No, brala jsem svou první antikoncepci Desogesterel měsíc a potom jsem udělala pauzu na menstruaci. Jelikož mi nikdo neřekl jak to mám brát, a leták jsem samozřejmě ztratila ... tak sem to začla brát prostě někdy, pak tedy ta pauza v týdnu kdy mi vycházela menstruace. Asi třetí den sem to začala zas užívat, ale už mi došlo to platíčko, a doktorka mi napsala něco jiného a řekla od prvního dne menstruace. jenže, já mam ted prostě menstruaci znova po tom vysazení té první HA. takže mám si ten prášek nový vzít ted, nebo týden počkat prosím? Dííky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kdyby sis dohledala leták, dozvěděla by jsi se toto "Při užívání přípravku Desogestrel Stada se může vyskytnout krvácení), ale v užívání tablet musíte dál pokračovat jako obvykle.

    Když blistr spotřebujete, načněte další den nový - tj. nepřerušujte užívání tablet a nečekejte, až se dostaví krvácení."
    Takže nedělá se zadna pauza na krvácení a to co jsi udělala bylo v rozporu s jejím působením a ucinnosti. Jednalo se o čistě gestagenni antikoncepci, která neblokuje ovulaci.
    A jak už bylo receno-zavolej doktorce a domluv se s ní a vše s ní důkladně (!) Prober, včetně chyby v užívání té předchozí, která by v případě jinak nechraneneho styku mohla selhat a ty byt i tehotna. Antikoncepce nejsou lentilky, které můžeš brát jak tě napadne.

  • Tak za 1. Pred kazdym branim leku si mas precist pribalovy letak. A to i u blbeho paralenu a to i u leku, ktere znas a pouzivas opakovane.
    Za 2. Letak se nevyhazuje a pokud se tak stane, da se najit na netu...
    Za 3. Dle dr. mas brat prvni den ms. Takze ti napsala recept a pak ms prisla = hned prvni den krvaceni nasad antinu. Pokud ti ms uz bezela, kdyz ti dr.napsala novou, mela ses zeptat, kdy mas zacit brat. Podivej se do pribaloveho letaku nove antiny, bud v krabicce nebo na netu, jestli muzes zacit brat treba i 3. nebo jiny den. Pokud nevis, rano zavolej nebo zajdi do ordinace a ptej se dr.

  • Zanthia111.12.2018 15:58

    Říkám si, jak jako "nikdo nevysvětlil"? Vždyť antikoncepci musí předepsat lékař a ten taky musí vysvětlit.

  • Souhlasim s holkama.
    Mas v tom pekny guláš. A priznam se, ze se v tvem popisu lehce ztracim. Zavolala bych dr a domluvila se. Osobne bych ocekavala maly sprdung a asi bych spis na nejakou dobu HA vysadila a po srovnání cyklu nasadila HA od prvního dne MS.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist