Krátká luteální fáze

Otázku položila: Petra3 10.7.2012 9:03

Ahoj holky, pořád se nějak nedaří, tak už jsem z toho nějaká vyřízená:( Ve zkratce: po téměř roce snažení se zadařilo, ale těhu skončilo ve 28tt (miminko umřelo-omotaný pupečník kolem krku) loni před Vánocema. Letos v dubnu se zřejmě zadařilo, těhu test 3x pozitivní, ale do týdne jsem začalo krvácet a odešlo to s MS. Pořád si říkám, že je to psychikou, že na to nesmím myslet, ale ono to prostě nejde :( první půlku cyklu je to ještě v pohodě, ale pak začnu myslet kdy bude ovu a plodné dny a pak už se jen pozoruju zda mrcha dorazí nebo ne a denně na to myslím 100x :( Ale k věci... teď jsem koukala na svoje grafy a koukám že mám docela krátkou luteální fázi, většinou cca 10 dnů, v březnu to bylo jen 9 a to ještě většinou 1-2 dny před MS špiním. A cyklus mám taky nepravidelný 27,36,32,29,36. Dnes jsem to dostala po 36 dnech a ovulka byla 26DC. Jinak ovulace asi probíhá vždycky (nebo ji alespoň graf vždy vyhodnotí).Je luteální fáze 10 dnů dostatečně dlouhá? Nebo to může být problém? a co se s tím dá dělat? Už prostě nevím zda se na všechno měření a pozorování vykašlat a ničím se nestresovat (jen nevím jak to teda vydržím) nebo měřit a pozorovat se abych zjistila zda nemám případně nějaký problém s luteální fízí:(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla10.7.2012 14:00

    Ahoj, je mi líto,co tě potkalo...ale otěhotněla jsi už 2x a podle toho co píšeš,tak to bylo přirozenou cestou...pokud jsi měla cyklus takto nepravidelný i předtím a luteální fázi taky takhle krátkou,tak bych se to snažila nijak nehrotit a neovlivňovat žádnou hormonální léčbou..Pokud se zadařilo 2x,není důvod aby se nezadařilo znovu.Jestli ale nepravidelnost cyklu a zkrácení luteální fáze nastalo až teď,tak bych to sledovala a následně se poradila s gynekologem.Přesně jak píšeš,někdy je lepší se na všechno pozorování a měření vykašlat a zaměřit se na něco jinýho..Vím jak je to těžký,taky jsem si prošla "čekáním" na mimi,ale v těchto případech sehrává psychika opravdu obrovskou roli.Moc držím palce,ať se brzy dočkáš .

  • ahoj,luteální fáze 10dní je opravdu krajní hodnota.a pokud ještě před ms špiníš, spíš bych se poradila s Dr. třeba by ti nasadila nějaké léky, aby se prodloužila. že jsi o miminko přišla mně mrzí, muselo to být hodně těžké, ale věřím, že se zadaří znovu.

  • Borlova10.7.2012 15:03

    Ahoj Peťulo. To mě mrzí, že se stále nedaří:-( Luteální fáze 10 dní je fakt asi krátká:-(Nepamatuji si, jestli si měřila teplotu před tím prvním těhotenstvím. Chtěl jsem juknout na grafy, ale nemáš to povolený ani kamarádkám:-( Jak píšou holky, určitě bych se poradila s gynekologem. Určitě jak píšeš, tak je nejlepší se na všechno měření a pozorování vykašlat. Ale jde to těžko, to vím:-( Taky věřím, že už se určitě brzo dočkáš;-) Stále na tebe myslím:-) Ty už sis to zlý přeci vybrala, tak ať už to konečně vyjde........ Držím moc moc palečky:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist