Kolik optimálně přibrat v těhu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #181848 3.7.2018 19:44

Holky,
můžu mít takovej dotaz trochu na tělo? Kolik jste zhubli v těhotenství, když vám bylo špatně?
A kolik jste celkově pak v těhotenství přibrali? Je pravda, když se říká, že holky s menší nadváhou přiberou méně, protože to mimčo má z "čeho brát"? Nejsem úplně nejsilnější, ale při svých 65 kilech a 158 cm mám nadváhu a samozřejmě se bojím toho, abych se pak nevyšplhala třeba na 80=/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zakewka3.7.2018 19:55

    Tesne pred tehu jsem nabrala 12 kilo, spatne mi nebylo, neshodila jsem nic. Pribirat jsem zacla cca 20tt a nakonec 15 kilo.. celkem za rok 27 kilo..

  • vilamotylkova3.7.2018 20:23

    Ja pribrala u prvniho i u druheho 17kg. A to jeste nez jsem mela // tak uz jsem mela o cca 4kg vic. Od cca 6tydne do 12tydne jsem byla uplne vyrizena,nic jsem neudrzela,vse slo hned ven,ani vodu. Skoncila jsem kvuli tomu na 2tydny v nemocnici na kapackach. Dolu slo cca 5kg. Pote jsem byla v poradku a fungovala bez potizi, uz mi nebylo spatne. A postupne jsem nabrala tech 17kg. Z porodnice jsem odchazela lehci jen o vahu miminka. Pri kojeni vaha dolu nesla. Postupne jsem se dosta na vahu pred tehu,ale trvalo to dlouho. Ale necvicila jsem a take jsem to nehrotila.

  • 3 kila když mi bylo špatně. Celkem v těhotenství 11 kilo nahoru. Ale před těhotenstvím jsem nabrala skoro 10 kilo.

  • Ahoj, je to strašně individuální - doporučuju nestresovat se tabulkami a průměry a spíš sledovat, jak se stravuješ. Hodně těhotných má sklon zadržovat vodu a to pak ta váha může vypadat mnohem strašidelněji než jaká je realita - moje známá třeba v každém těhotenství přibrala 25 kg, ale pokaždé nechala v porodnici 15...já nabrala 13, ale v porodnici jsem nechala jen 5 a těch 8 kg šlo pak postupně dolů během následujícího roku. Pokud se nebudeš přejídat a budeš si hlídat skladbu, tak si myslím, že i kdybys přibrala víc, půjde to po porodu rychle dolů. Na té začínající váze možná něco bude, protože v prvním těhotenství jsem měla na svou výšku optimální váhu - 53 kg a stoupalo to pozvolna, teď jsem začínala na podváze - 48 kg a jen během prvních čtyř týdnů jsem poskočila o 3 kg...ale myslím, že je to fakt individuální.

  • Já byla před tehu relativně stihla, přibrala jsem 5,5 v první a asi 7 v druhém. A kojením nehubnu. Hubnout začínám až když kojení omezíme. Neplatí, že silnější min přibírají, ale ze by měly, ve smyslu, že je to žádoucí, nikoliv že je to pravidlo:(

  • Já jsem pribrala v těhotenství 25 kg a předtím jsem měla 60 kg při výšce 159 cm. V porodnici jsem nechala 10 kg a teď 3 a kousek měsíců po porodu šlo dolů dalších kilo a půl. No a snad to bude ještě pokračovat....

  • Ja u obou tehu 15-17kg. Dolu slo horko tezko, kojenim vubec. Musela sem na sobe maknout sama.

  • U prvního jsem šla ze 66 kg (170cm) na 79, ted u druhého ze 68 jsem na 75-6 a termín mám za týden. U prvního jsem jedla víc sladkýho, ted se hlídám, protože malej chce pak taky :-) :-) Navíc s ním mám asi víc pohybu. Nějdo ti řekne, že přibere i se vzduchu, někdo může jíst za tři a nepřibere nic. Taky jde o to, jak se cítíš a jsi ve formě. Za sebe můžu říct, že jim 5x denně, občas i to sladké, jím rohlíky atd...ale i dost zeleniny, hodně saláty, 1x denně jogurt. Ale třeba max.v šest, sedm, pak už je mi před spaním z jídla špatně. Nemám žádné chutě, asi tak 1x za těhotenství jsem si večer vzala brambůrky :-) Takže u mě platí, že kdybych fakt "prasila", tak přiberu o dost víc, takhle když jim stejně jako před tím, tak mám "jen" těch osm kilo nahoře. U prvního jsem nechala v porodnici 7 kg, tři kila šla sama v šestinedělí a pak to bylo zhruba půl až kilo za měsíc, hodně jsem chodila na procházky a kojením, pak trochu cvičení...tak do 15 kg je to asi v pohodě, čom víc kg, tím obtížnější konec těhotenství, ale je to individuální.

  • Vždycky jsem byla jak nudle, při porodu navrch 20 kg, pro moje tělo to byla pořádná nálož. Tak do půl roku po porodu jsem byla temer na své původní váze aniž bych cokoli dělala...

  • Nebylo mi v těhu vůbec špatně..u první,druhé a třetí dcery sem přibrala 13-15kg,u syna na začátku zhubla,pak přibrala ale jen 8kg a rodila ve 42tt.

  • MisaRu4.7.2018 8:54

    Bylo mi sice špatně, ale nezvracela jsem jen míň jedla. Měřím 156 cm. Vážila jsem 53 a na začátku těhu zhubla na 50. Pak jsem přibrala na 57 a rodit jsem šla s 56 kg. Domu jsem přišla s 48mi kg.

  • petulinkaa135.7.2018 0:17

    pri prvním tehu mi špatně nebylo , nadváhu jsem mela i když jsem zhubla, ale za celé tehu jsem pribrala celkem 12kg,z toho 5kg do 22tt,po porodu to slo rychle dolu (kojila jsem jen mesic) ted v druhém opět nadváha pred otěhotnenim i když jsem před otěhotněním opět zhubla zhruba 15kg,tak jsem 6kg mela nahoře snad ještě než tehu potvrdil doktor v 6tt :-D a za celé těhotenství 22kg nahoře! špatně mi bylo cele těhotenství!!! jsem skoro pul roku po porodu a dole mam jen 10kg! tentokrát to dolu nechce lezt a k tomu opět me letite problémy (bez MS, hormony rozházene, padání vlasů.... des)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist