Kde berete sílu hubnout?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270668 10.2.2020 15:08

Máte nějaké fígle, jak udržet silnou vůli na hubnutí?
Já asi nemám žádnou motivaci, takže mi jde váha brutálně nahoru :( Jsem už doma přes 5 let na mateřské a ještě téměř rok budu. Před rokem jsem se dostala na váhu před druhým těhotenstvím, ale pak se to všechno nějak pokazilo. Problémy se starším synem, věčné hádky s manželem atd. a já mám pocit, že jediná věc, co mě teď na světě těší je jídlo a hlavně sladké :( Za posledních 13 měsíců mám 10 kg nahoře. Když se kouknu do zrcadla, tak si říkám, že s tím musím něco udělat, ale jsem z toho tak hotová, že to jdu nakonec zajíst čokoládou. Už se stydím i vylézt mezi lidi. V září jsem si musela koupit větší kalhoty, abych měla co nosit a teď už mi jsou zase malé :( Podle BMI kalkulačky jsem těsně na hranici mezi nadváhou a obezitou 1. stupně :(
Nějaké rady, kde vzít sílu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Hlavne nedelat moc velkych zmen najednou, ale male zmeny postupne. Tj. Naucit se jist zdraveji a pravidelne. Treba jako prvni vynechat tucna a smazena jidla. Misto toho kupovat zakladni potraviny a z tech pripravovat jidlo. Misto obyc mouky koupit spaldovou. Vsechno z ni chutna mnohem lip a dela se take ve vice hrubostech. Nekupovat zadne pomazanky, ale udelat si je doma (tvaroh+bylinky, zelenina..). Chut na sladke, ktera prichazi nejcasteji vecer, je zpusobena spatnou stravou pres den. Nebo jako prvni prestat jist to sladke (predpokladam, ze mluvis o susenkach a coko tycinkach) a nahradit ho min.70% cokoladou nebo fit tycinkami. Vynechat uzeniny a misto vysociny na chleba si dat tunaka v konzerve ve vlastni stave. Klidne s chlebem a treba s cottage. Naucit se jist svaciny a hodne zeleniny. Hodne zeleniny ke vsemu. Na snidani si dat bily jogurt s ovesnymi vlockami a ovocem (ano, opravdu je to rozdil proti ovocnemu jogurtu).
    Zvysit pohyb. Muze se zdat, ze cely den behas kolem deti a tudiz mas pohybu dost - neni to pravda, telo si po chvili na stereotypni pohyb zvykne a je treba ho menit a nebo pridavat. Chodit co nejvic ven, pokud s kocarem, tak obcas rychleji vyslapnout kopec, trochu poklusnout. Jestli travite cas na hristi, nesedet na lavicce, ale treba behat s ditetem za micem. Misto vytahu si vyslapnout schody, pokud to pujde - kdyz ne z prochazky, protoze tahnes kocar, tak aspon kdyz jdes vynest smeti. Kazdy pohyb se pocita a nebudes aspon demotivovana z prepaleneho zacatku a blbych vysledku.
    Zkus taky kouknout na ukazku z kucharky Jime zdrave - spousta zdravych receptu ze zakl.surovin, i bezmase pokrmy, vsechny chody. Jsou skvele.
    Hlavne se vyvaruj hladoveni a jednostrannych diet (napr. jablecna apod.), Ty telu fakt nic nedaj a jojo efekt je jisty. Taky se vyvaruj praskum a produktum typu herbalife..
    Na fb muzu doporucit stranku Boj za nove telo.

  • :Ahoj, já jsem si našla práci, kde se hodně hybu a chodím, takže ja v podstatě ''sportuju'' každý den, i kdyz se mi zrovna nechce :-D A co se týče jídla, podle mě si určitě občas čokoládu nebo jiné sladké, můžeš dát, jen to neprehanet a zkusit to fakt omezit.:-) Hlavně jist pravidelně, po menších porcich a zkus jist co nejvíc zdravě :-) A když už jednou za čas prostě čokoládě neodolas, je určitě lepší si ji dát ráno, než večer :-) Pij jenom obyc vodu, nebo třeba zelený čaj bez cukru.. A zkus se začít hýbat, kolo, brusle, dlouhé procházky, cokoliv :-) Přeji hodně štěstí :-)

  • Jsem na fb ve skupince, kde se zensky podporuji. To je motivace. Jsme tam na sebe mile a vidime, ta zhubla 2 kila, ta 5, ta nic.

  • Neuhlídala jsem se .... výsledek prediabetes. To byla silná motivace! 9 měsíců po -10 kg a cukr v pohodě. Byla jsem poctivá každý den a anti to nebolelo. Hlavně nehladovět ale přílohy jsem vyměnila min. Půlku za zeleninu

  • Strava a pohyb sú samozrejme dôležité, ale ak zajedáš stres a depresiu, tak si treba riešiť aj psychiku. Porozmýšľaj, v čom to pramení - nízke sebavedomie alebo sa necítiš v bezpečí? Čo cítiš, keď máš chuť na sladké? Smútok, ostudu, vinu, bezmocnosť, hnev? Tam treba začať, dostať to zo seba von. Ono taký stres je super uvoľniť aj cvičením, smútok vyplakať, s ostudou sa niekomu zdôveriť, z viny sa vypísať... A tak ďalej.
    K strave a pohybu tu už bolo takmer všetko napísané, ja len zdôrazním, že naozaj je lepšie začať malými zmenami a postupne pridávať než telo vyšokovať úplne novým režimom.

  • Ahoj, vím, že to není lehké. Jsem na tom podobně jako ty 11 let doma.
    Mladší syn zdravotní potíže, takže nejdříve jsem zhubla 5 kg a teď mám 7 kg zase zpět. :(
    Našla jsem si, co mě baví. Začala jsem chodit běhat a to mě baví, jdu na chvilku ven, dám si sluchátka a běžím nebo jen jdu, jak se cítím. Váha sice dolů nejde, ale já se cítím o moc líp.
    A je prý vědecky dokázané, že pokud děláš 6 týdnů jednu činnost (běhání, tanec, co Tě baví), tak si na tom tělo vytvoří "závislost" a vyžaduje to. Takže vydržet 6 týdnů a máš částečně vyhráno.

  • Me pomaha silna motivace, za 1 se nevejdu do obleceni za 2 kvuli dcerce 3 zdravotni obtize 4 chci se zase libit, a docela me to zene kuoredu, jen demotivujci je ze mi bude asi viset kuze na brise :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 235 otázek, kterým se dostalo 271 628 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist