Jsem těhotná?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195635 2.1.2021 22:45

Dobrý den 2.1. jsem měla s přítelem pohlavní styk, neberu antikoncepci takže jsme použili kondom, přítel se do mě udělal a potom jsme zjistili že byl kondom prasklý, menstruaci mám dostat 11.2 aplikace mi píše že je malá šance na otěhotnění ale já těmhle věcem moc nevěřím, je mi pomůže 16 takže se dost bojím, měla bych si udělat těhotenský test? Jestli ano tak kdy? nebo bych se měla bát? Moc děkuji za všechny rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, vzhledem k tomu, že pravděpodobně nemáš vysledovaný cyklus a je ti 16 a přítel se do tebe udělal, tak bych zítra ráno určitě šla koupit tabletku po sexu. Stojí okolo 500 Kč a prodává se bez receptu v lékárně. Je to sice celkem nálož hormonů, ale podle mě lepší než řešit potenciální těhotenství.

  • Asi máš docela dlouhé cykly, to je jistě výhoda, protože v takových cyklech je o hodně více bezpečnějších dnů a menší pravděpodobnost, že se člověk strefí zrovna do těch plodných dní.. Ovulace probíhá zhruba 2 týdny před menstruací, k tomu bych ještě přičetla týden před jako velmi rizikový a do toho se v pohodě podle kalendáře vejdeš, pokud ovšem nemá dorazit menstruace (tzn. i ovulace) mimořádně dříve, což samozřejmě není nikdy vyloučeno, stejně jako to, že může dorazit mimořádně později, aniž by to znamenalo těhotenství.Test bych dělala za 2-3 týdny od nehody (raději za ty 3, protože může být prodleva okamžiku oplodnění od styku, tak aby výsledek nebyl falešně negativní). Ale myslím, že ta pravděpodobnost je fakt hodně nízká.. Nechráněný styk neznamená těhotenství, pokud je proveden v bezpečné dny, přičemž ty opravdu bezpečné jsou ty po potvrzené ovulaci, protože tam už nehraje roli nějaká extra vytrvalá spermie, ani ovulace, která dorazí nečekaně dříve.. Samozřejmě je důležité ty dny dobře určit a to se jen podle kalendáře prostě nedá..Možná bych si zkusila přečíst něco o bazální teplotě a jestli se fakt bojíš a nervuješ, nemůžeš použít hormony PO, tak se teď každé ráno změř a zaznamenej teplotu třeba sem na stránky do grafu, protože jestli zjistíš, že jseš teď ve fázi nízkých teplot a že vystoupí až kdo ví kdy, tak si můžeš oddechnout třeba už i dva týdny před menstruací, od bodu vzestupu by jsi měla krásně poznat i kdy dorazí a test by nemusel být třeba, stačí i jen obyč teploměr, nemusí být bazální, ale lepší měřit v pochvě ;-) Samozřejmě ti to taky ze začátku nemusí nic říkat, ale teď vlastně stejně nemůžeš nic dělat, tak tě to alespoň zaměstná.

  • Hodně bych se bála😀 ale třeba to nevyjde :) Test si rozhodně udělej :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist