Jak otěhotnět?Rady?Tipy?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #125134 30.12.2013 20:41

HOLKY,JE TO VÍC JAK ROK CO SE S MANŽELEM SNAŽÍME O MIMINKO.OVŠEM MARNĚ!!:(JÁ PO VYSAZENÍ HA NEDOSTÁVALA MS,BRALA JSEM PROVERU,NYNÍ BERU UTROGESTAN A CLOSTIK..NEVÍM CO DÁL GYNEKOLOG MI PREDEPISUJE POŘÁD JEN UTRO,A NECHÁVÁ VŠEMU VOLNÝ PRŮBĚH,NECHCE MĚ POSÍLAT NA NĚJAKE VYŠETŘENÍ U SPECIALISTY NEBO TAK NĚCO...TAK BYCH SE CHTĚLA ZEPTAT CO MÁM DĚLAT,NĚJAKE RADY,DOBRÉ DOKTORY V OKOLÍ BRNA,VITAMÍNY ATD..DĚKUJI

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nemysli na to a povede se to, najdi si koníček, práci, zajedte si na dovču a povede se to, u mě to zabralo. Znám 11 případu včetně mě, když jsem to vzdali, vyšlo to.

  • Když si mladá, poslechni doktora:-) vím, je to těžký, čekat, ale ono to má svůj důvod. tělo potřebuje čas po braní HA, zvlášť, jestli jí bereš třeba už několik let (od kolika si jí brala?). já osobně bych nebrala žádné léky a jenom se snažila jíst zdravě, sportovat a být v pohodě, max. bych třeba pila maliník a kontryhel. (důležitej je ten pohyb, četla jsem o nějaký studii, že ženy, co sportují několik hodin týdně mají jen vyjmečně problém s otěhotněním). až když by to třeba dva roky nešlo, začala bych to řešit. jakékoli léky a zásahy do přirozenýho početí, těhotenství a porodu se pak můžou podepsat na zdraví dítěte na celý jeho život a za to počkat rok, dva rozhodně stojí. ale je to jen můj názor:-)

  • A které metody jsi všechny zkoušela? Měříš bazální teplotu, zkoušela jsi Jonášovu metodu? Myslím si, že by gynekolog měl něco poradit a případně poslat na vyšetření, tebe nebo pak i přítele...

  • jé, co bych tehdy dala za to, kdyby mi gynekolog předepsal Clostilbegyt nebo tak něco. Vykašlal se na mě úplně. Po vysazení HA jsem měla cykly od 35 do 60dní, musela jsem chodit na vyvolávací injekce. Pak mi teda udělal aspoň hormonální profil, aby se zjistilo, proč ten cyklus mám jaký mám, ale ani později, když jsem měla silné podezření (které se pak potvrdilo), že víceméně neovuluju, tak mě poslal do CAR, místo aby mi pomohl třeba tím Clostilbegytem. Když jsem se asi po měsíci smířila s CARem, tak jsem otěhotněla přirozeně.

    Jinak hormonální profil u ženy a spermiogram u partnera je základ min. po tom 1 roce. Pak by mohl případně gynekolog zjišťovat přítomnost té ovulace.
    Na nohy nahoře se vykašli, spermie si cestu najdou i bez toho. Snaž se nějak zabavit, zkoušejte sex i v jiné dny cyklu než během domnělé ovulace. J8 měla dlouhé cykly a žila v domnění, že nutně musí být ovulace až tak nejdříve 16.den cyklu a otěhotněla jsem asi 2 dny po skončení MS. :-)

  • základem si myslím že je vědět jestli probíhá ovulace-měření BT,sledování hlenu a případně i čípku.když budeš po pár cyklech podle toho tušit kdy cca ovulace příjde tak si můžeš zajít na gyndu nechat potvrdit na ultrazvuku že ovulace je protože ovulaci ti 100% potvrdí jen ultrazvuk. pokud ovulace bude takby mohlostačit na to nemyslet což je nejtěžší. dřív se neplodnej pár bral po dvou letech snažení o miminko protože za rok otěhotní pouze 80% žen při nechráněný souloži.dneska spousta doktorů odesílá do CAR už po roce.navíc po vysazení HA tělo velmi často potřebuje dobu na to aby se vzpamatovalo a začalo fungovat tak jak má a to trvá u každý jinak takž si myslím že rok opravdu není nijak dlouhá doba od vysazení HA,léky ti nějaký dává takže se to řešit snaží. mimochodem stává se i že se nepovede ani IVF, pár to pak vzdá a najednou ejhle čekají miminko přirozenou cestou..... osobně znám pár kterej odmítl IVF ikdyž jim po všech vyšetřeních řekli že on nemůže mít dítě přirozenou cestou ani ona nemůže mít dítě přirozenou cestou a už mají dvě miminka.žádali o adopci a najednou byla těhotná;-)

  • Já byla na vyšetření laparoskopicky a zároveň na zákroku. Řešil to za pul roku, ale je fakt, že kvůli vyššímu věku, jinak by to nechal rok. Ale jak psaly holky.....vyšetření partnera, hormonální vyšetření a případně nějaká laparka je podle mne snad základ. Vyžádej si a nebo vyměň doktora. Podle mne odpověď, že jsi mladá není řešení. Já třeba vím, že kdyby neproběhlo léčení, tak zkrátka neotěhotním. A kdyby to řešil někdo dřív při zdrav. problémech, tak jsem se tomu mohla vyhnout. Přeji hodně štěstí :-)

  • Po pěti cyklech snažení,jsem se do toho obula:-) koupila ovulační testy,pila čaj z maliníku a tinkturu z jeřábu ptačího. Samozřejmě ještě vitamíny kyselina listová, vitamín e,pyridoxin. Výsledek-jsem čerstvě těhotná :-)

  • Ahoj, tak na takové téma je hrozně složité odpovědět v jedné větě a asi bych ti spíše doporučila si pročíst nějaké stránky a trochu zabřednout do tohoto tématu na několik hodin, abys dokázala eliminovat všechny problémy a mohlas zjistit, kde problém opravdu je. Já třeba chodím pro rady, když si zrovna rady nevím, na tyto stránky - https://www.bezvarady.eu :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist