HA a hlen děložního čípku?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372527 2.7.2017 22:49

Ahoj, je mi 18 a beru už skoro rok a půl antikoncepci. Teď posledních pár měsíců pozoruju od 9. dne cyklu (když počítám od prvního dne MS) do 15. hrozný mokro v kalhotkách, fakt louže, postupně to houstne a má to konzistenci asi jako syrový bílek. Předpokládám že je to hlen děložního čípku, ale ten se objevuje při ovulaci, ne? A při HA přece není normální menstruace a ovulace už vůbec ne. Dneska jsem 13. DC a od rána mě strašně bolí prsa, taky mám už pár dní dost zvláštní chutě, hlavně třeba na kyselý okurky, který jim akorát asi ke 2 jídlům. Jak je to možný? To mokro je dost nepříjemný, hlavně teď když je teplo a mám sukni. Je tam prostě flek. Je to tak jak to říkám? Měli jste to někdo stejně?

Ještě jsem zapomněla, že mě už asi 4 dny bolí v podbřišku. Hodně podobně jako kdybych to měla dostat, ale měla jsem to ani ne před 14 dny. Ale bylo to slabší než obvykle.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pokud neužíváš jednofázovou HA (ta se dává většinou jen při kojení) měla by mít HA více účinků- zabránit ovulaci, zahustit hlen na děložním čípku, zpomalit pohyb vejcovodů a výrazně snížit růst děložní sliznice (poslední dvě zabraňují uhnízdění oplodněného vajíčka). jenže ne na všechny ženy působí HA přesně jak má a někdy dojde k ovulaci i přes užívání HA. podle toho co popisuješ na tebe HA nejspíš nepůsobí a k ovulaci dochází. udělej si těhu test jestli jsi náhodou neotěhotněla i přes HA a pak máš, z mého pohledu, tři možnosti: 1.vykašlat se na HA a začít spoléhat na jiné metody (kombinace dvou bariérových metod je minimálně stejně spolehlivá jako HA), 2. věřit, že HA u tebe funguje nebo 3. poradit se s gyndr. který ti nejspíš navrhne jinou HA nebo poradí moji druhou možnost

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist