HA

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41519 11.4.2011 15:31

Holky já mám strach, HA beru tak 2 roky... a když to tak vezmu my jsme taková první generace která pilulky bere, jasně že byly dřív, ale co znám z vyprávění tak dost nekvalitní a ani to moc ženskejch nebralo... a já se bojím, že se časem přijde, že jsme tak akorát odrovnaly játra a děti budeme počínat jenom těžko..., že nám to pěkně škodí.. přeci jenom.. perem do sebe hormony navíc... jakej máte názor?

já do sebe ty hormony taky cpát nechci, ale nedovedu si představit, že ve svejch 19 letech budu spoléhat na jiný - přírodní - metody, kord teď ve stresu před maturou... ale přemýšlím až budu starší že zkusím BT atd...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8911.4.2011 16:08

    Já říkám jen to, že rozhodně nikomu nevnucuju názor, co má a nemá brát ... Je plno různé antikoncepce, takže už je jen na každém, co si vybere, což zase občas může narušit partner, který s něčím nesouhlasí, ale to už je pak o diskuzi mezi nimi a najití toho nej řešení ;)

  • Já teda souhlasím s Tebou. Ale je mi 17 a dítě bych ještě nechtěla, až tak za 10 let, po škole atd. A myslím, že je lepší brát HA než mít nechtěné dítě. Musíte to vzít i z druhé stránky ;)

  • já mám stejný názor jako ty... proto jsem HA po roce přestala brát... a tenkrát jsem je brala jen s mladické nerozvážnosti :-)

  • Ahoj, Tvůj názor zcela sdílím, já dosud žádnou antinu nebrala, jsem těhu a pak mám v plánu si kupovat antikoncepční kroužek, kterej sice navíc hormony dává, ale nejdou přes trávicí trakt. Sdílím názor, že strkat do sebe navíc hormony z HA je fakt svinstvo ...

  • Tak můj názor je takovej, že HA bych nikdy brát nechtěla. Takhle ovlivňovat tělo umělými hormony podle mě nenese nic dobrýho- krom toho, že to brání nechtěnému početí. Problémy s cyklem to určitě nese, problémy s játry taky. Studie na to existují už dnes a přesto se HA předepisuje 15ti letým holkám- které ani ještě nemají ustálený cyklus..
    Někdo možná bude namítat, že mu to pomohlo s pletí atd , ale normálním řešením by byla úprava cyklu nějakými přirozenými prostředky.
    Takže já za sebe říkám, že s tím nesouhlasím..a jsem ráda, protože početí miminka se nám podařilo na první pokus :-)

  • Jojo, tohle je každýho věc. Strkat do sebe pilule s tím, že mi to škodí a vlastně tomu ani nevěřím, to je blbost. Zvlášť, když si můžu vybrat, jestli prášky chci nebo ne. Tím chci říct, že je spousta léků, které škodí i daleko víc než HA, ale lidem jic jinýho nezbývá /třeba chemoterapie nebo analgetika, co narušují žaludeční sliznici a musí se užívat další léky, které tu sliznici naopak chrání.../ Myslím si, že tohle téma není jen o tom, jak počít dítě třeba za 20 let v závislosti na tom, jestli se užívá HA nebo ne. Moc bych si přála, aby to bylo jinak, ale myslím si, že už moje děti a jejich děti budou konkrétně třeba s tím početím mít ještě větší potíže, než jsou teď. A to třeba ani HA brát nemusí. Ale vlivem životního prostředí, životosprávou, stresem, pracovním vytížením...lidstvo prostě pomalu ale jistě "degeneruje".Vždyť co je dneska alergií, třicátníci dostávají infarkty a rakovinu děložního čípku...to před 50-100 lety přece nebylo.
    Konkrétně HA dneska věřím, proto nemám problém s tím ji užívat. Osobně mám už problém s mulivitamínama a minerálama, ale jak říkám, každého věc, pokud má možnost volby.

  • Co napsat, také z toho mám strach, je dokázané, že HA může negativně ovlivnit i výběr partnera-při braní HA je snad jen 50ti procentní šance, že si 2 geneticky sednou tak, aby jejich potomci byly co nejodolnější . Teď to zrovna bylo v Novinkách.cz., ale už o tom vysílali dokument na ČT 2 dávno.
    Pak že HA vychází z těl žen močí a td. a to vše má nakonec negativní vliv i na mužskou plodnost nejen lidí, ale i zvířat...
    Propagátorům HA moc nevěřím, protože v tom lítají velké peníze, tak proč by nám někdo z nich chtěl říkat pravdu..Je pravda, že ten protipóĺ nevím, kdo vypouští, jestli to třeba nejsou jen nějací náboženští fanatici, tak těžko říst, co je ještě pravda nebo ne, ale nedůvěru v tom mám obrovskou, protože se mi to zdá nepřirozené a určitě to nějaké následky má a já se na tom nechci podílet.

  • slyšela jsem hodně odborníků lékařů a tuto terorii vyvrací.. zrovna minulý týden to bylo v sama doma.. HA se dokonce léčí i neplodnost.. já HA brala skoro 10 let a normálně jsem otěhotněla.. ono je jednochý, když to někomu nejde to hned shodit na HA. Jednoduše bych se poradila s lékařem a neposlouchala veřejnost

  • mně je 16, plodné dny netuším, kdy mám, protože cyklus vůbec nemám pravidelný. doted jsem spala s přítelem s kondomem, ale kondomům moc nevěřím,.. prasknou, svlečou se, buh vi co.. proto příští týden přecházím na HA .. a nebojím se, že mi nějak uškodí

  • Ahojky já jsem se HA nebála, víc jsem se bála že bych zůstala v 16ti těhotná. HA jsem brala 6 let, nutno podotknout že cyklus během ní jsem měla pravidelný snad na hodinu :-) Před dvěma letama jsem ji vysadila, protože jsem neměla důvod ji už brát. Cyklus pak děs běs, ani prášky na úpravu nefungovali :-(
    a teď už nepotřebuji nic protože jsem v 15tt těhotenství :-)).

  • HA asi není úplně to nejvhodnější pro tělo a je to pro ně obrovský šok, když ji žena začne užívat... Ale jednou si na ni tělo zvykne, začne podle ní fungovat a je to spolehlivé a hlavně ZODPOVĚDNÉ... Ano, můžu si měřit BT, počítat plodné dny nebo kupovat kondomy a možná je to zdravější, ale je to zodpovědnější? Rozhodně ne... ....HA bych se nebála, doktoři ví, co dělají a kdyby byla opravdu tak škodilvá, už dávno by se nevyráběla :)

  • no já na to mám radikální názor, brala jsem prášky cca rok, když jsem byla náctiletá a dobrý ale když jsem dospěla a zjistila o čem to je tak bych je už nikdy nebrala... taky si nemyslím, že je to bůhvíco to nej co můžem pro svá těla dělat..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist