Dospívání mé dcery

Otázku položila: Anonymní uživatelka #420350 9.6.2019 13:17

Dobrý den , je mi to dost trapné. Vím že tato poradna je pro ženy ale potřebuji rady od žen tak prosím pomozte mi protože chlapská síla nestačí.
No a teď k dotazu : Mám dceru ( 12 let ) snažím se s ní komunikovat a jde to ale jsou věci o kterých si se mnou nemůže popovídat a oba se o nich stydíme bavit. Týká se to růstu prsou , menstruace , a dalších holčičí hry věcí. Nevím zda jí mám koupit podprsenku !? (Máma jí zemřela při porodu a příbuzné nemáme . ) Opravdu nevím jak s ní mluvit nevím ani její velikost běžného oblečení. Co byste dělali přemýšlel jsem nad pár možnostmi : mám jí dát peníze aby šla nakupovat sama? Nebo si popovídat s maminkou její blízké kamarádky ? ( Jsou si jako sestry ) opravdu nevím a další věc je menstruace myslím že uš jí dostala ale o takových věcích se pokud možno nebaví a vyhýbá se tomuto tématu. Mám jí koupit vložky? Nebo jí dát peníze ? Koukal jsem se v obchodě ale vůbec se nevyznám . Jaké byste doporučili ? Jaké máte zkušenosti nápady ? Co mám dělat ? A ušetřete vůbec nevím jak s ní mám mluvit o sexu ? Abych řekl pravdu sám se těmto věcem vyhýbám. Děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • interstellar9.6.2019 13:33

    Myslím si, že domluvit se s maminkou její kamarádky je dobrý nápad. Mluvit o intimních záležitostech s otcem může být pro puberťačku dost trapas.

  • vanilka079.6.2019 13:42

    Ja by som na vašom mieste bud prekonala vlastne predsudky a snažila sa o veciach hovoriť otvorene, pretože menštruácia aj sex sú bežné veci v našich životoch. Kúpu podprsenky by som riešila v obchode, kde vám pani predavačka pomôže s výberom aj bude s dcérou komunikovať, čo sa jej páči a vy to iba zaplatíte. Druhá možnost je maminka kamarátky. Ak vám to nejde, poproste ju o pomoc. Z pohľadu ženy v tom nevidím žiaden problém, aby vám s dcerkou pomohla.

  • Taky bych rekla ze domluva s maminkou kamaradky je ok.
    Nicmene i presto bych se s ni o tom nejak zkusila bavit, treba i trosku oklikou, jestli je vse v poradku, jestli nepotrebuje vic penez. A klidne i u reklamy na vlozky nebo tampony prohodit, ze to vypada fajn, ze by je mohla zkusit... A uvidite jestli se chytne.. konkretni vyber bych nechala na ni, kazde zene vyhovuje neco jineho, jen bych se zeptala kolik na to potrebuje pridat kapesneho.
    Je mozne ze do 18 let bude potrebovat navstivit gynekologii (zanet, antikoncepce, cokoliv), kam musite s ni minimalne k registraci, do ordinace nemusite. Pokud tedy uz dcera menstruuje, reknete ji, ze pokud bude potrebovat k dr., urcite s ni pujdete, ze to pro vas neni problem. Klidne ji i reknete rovnou, ze do ordinace nepujdete, budete tam jen jako zakonny zastupce. Klidne pak muzete asi i odejit a necekat na ni, to by pak pro vas taky nemuselo byt prijemne a mohlo by nastat trapne ticho cestou domu :-D nebo pockat az vyjde z ordinace a pak se jen zeptat, jestli je vse ok a ma co potrebovala a ze potrebujete nekam jit (to si klidne neco vymyslete). Bude asi rada ze jdete s ni, nemusi nic skryvat a ze ve vas ma oporu. Na nic se zbytecne nevyptavat, ale ne se tomu uplne vyhybat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist