Budu mít

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34746 17.8.2011 20:45

Ahoj holky zajímalo by mě jak poznám že už budu mít brzy menstruaci.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem jednou šla ve škole na záchod a na kalhotkách byla krev. No dostat to poprvý ve škole, fakt děs. :D Ale bylo mi 15,5, takže jsem s tím už počítala, takže jsem v tašce nosila náhradní kalhotky a vložky, takže to bylo v pohodě. :) Pak když jsem přišla domů, mamka měla hroznou radost :), protože už jsme přemýšlely nad tím, že zajdeme na gyndu, že to ještě nemám. Já jsem to tedy na sobě nijak nezpozorovala, přišlo to samo. :)

  • Někdo říká, že tě může třeba den před tím pobolívat podbřišek a objeví se výtok....no, z mé zkušenosti.... výtok jsem měla asi tři roky předtím než jsem to poprvé dostala a bolesti žádné. Byla jsem nemocná a když jsem šla na záchod, našla jsem na kalhotkách něco hnědého (néé hov..) :D tak jsem se lekla, ale nechala to, vysprchla jsem se, vzala si čisté kalhotky a neřešila to, večer to tam bylo zase, tak jsem to řekla mamce, ta na to koukla a řekla že je to MS. Vůbec jsem nevěděla, že existuje nějaké špinění, tak jsem to sama nepoznala....když mi máma řekla co to je, tak jsem se robrečela a řikala jsem, že to nechciii:) bylo mi 14. Žádné bolesti, nic....až při druhé MS jsem se kroutila v křečích a dopředu poznala, že přijde;) Nevím kolik ti je, ale neboj se, může přijít kdykoliv, ale když to nebude do 15let, měl by to řešit gynekolog;)

  • Ahoj, ja to teda osobne nepoznala nijak. Jednou jsem sla sankovat a kdyz jsem prisla domu mela jsem na kalhotkach krev, chvilku jsem jen tak sedela a pak jsem mela velkou radost, ze uz jsem teda zena :-) Mamka byla moc pysna a druhy den jsem ani nemusela do skoly :-) a dostala jsem par zakusku a plysaka :-) Nemej strach, vsak ono to prijde a cim jsi starsi, tim je pravdepodobnost vetsi.

  • také jsem to na sobě nepoznala, jen jsem asi nějaký čas před tím měla výtok a mívala často pocit, že ze mě něco vytéká, takže jsem kontrolovala kalhotky, jestli už to není náhodou krev a jednou tam prostě byla-žádná bolest nic, jen zase ten pocit, že ze mě něco teče...

  • Verousek8918.8.2011 14:28

    Já to nijak nepoznala, ani žádný výtok jsem nezpozorovala. Bylo mi 13, když jsem to poprvé dostala. Naštěstí jsem byla doma, ale já to dostala v noci, takže jsem se ráno vzbudila a měla jsem na kalhotkách krev.. no a tak to začalo :) neměla jsem žádné bolesti v podbříšku, takže to bylo docela v pohodě, až po čase mi začaly.

  • Já měla od rána šílený křeče a pak kolem poledne to začlo. Ale jinak nic předtím. K mý smůle mi bylo dvanáct a byla jsem na táboře. Ještě že mamka mě na vše připravila a pak už jsem si jen od zdravotnice koupila vložky :)

  • Já dostala první menstruaci v 10. letech. Věděla jsem, co to je ze školy. Ale půl roku jsem se nikomu nepřiznala. Měla jsem tu menstruaci hodně slabou a velmi nepravidelnou. Asi v 11 letech jsem začala mít velmi silné bolesti a křeče při menstruaci, které jsem zaháněla léky, ale nakonec jsem ve 12. letech šla na gynekologii, protože jsem měla MS velmi nepravidelnou a také silně bolestivou. Paní doktorka mi tenkrát napsala antikoncepci a sice to vyřešilo problém s pravidelností, ale ne s bolestmi, na ty trpím do dneška, i když ne už v takové míře, jako když jsem byla malá holčička.

  • No tak já to poprví dostala ve 12 byla jsem s kamarádkou někdy na jaře se podívat na závody s konmi a celý den mě bolelo břicho v podbříšku ale eště tak rok předtim sem měla pořád výtok no a přišla sem domů a měla sem krev taky sem byla ráda a mamka též a moje kamarádka ta to dostala až letos v 15 je to individuální nemusíš mít strach :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist