Bude cyklus pravidelný po vysazení HA?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54606 22.3.2012 19:57

Dobrý večer, nyní mám cyklus 30 dní pravidelný. Uvažuji o tom, že bych začala brát hormonální antikoncepci (pilulky), zajímalo by mě, jestli se to dá nějak říct, jestli po vysazení antikoncepce za pár let (odhadem 2-3 roky), budu mít cyklus pravidelný jako před braním? Pokud je to hloupá otázka, předem se omlouvám. A také by mě zajímal Váš názor na tuto antikoncepci. Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že ti nikdo dopředu neřekne, co hormonální antikoncepce s tvým tělem udělá... Nějaké ženy mají po vysazení MS jako před braním pilulek, jiné ne. To je trošku riziko, musí se to vyzkoušet. Jinak já beru HA asi rok a něco a jsem zatím spokojená, i když neříkám, že je to nějak zdravé a prospěšné. :) Je to prostě nejspolehlivější antikoncepce a protože je mi teprve 18, chci se chránit skoro na 100% :)

  • Já neměla pravidelnou MS nikdy, nasadila jsem HA - celkem asi 7let s půlroční pauzou. Po vysazení jsem šla na jednu vyvolávačku po 2 měsících a za další 2 měsíce už jsem byla těhotná. Takže od vysazení jsem měla 1 MS (vyvolanou) a pak už žádnou.
    Je to prostě individuální. I když bude vše šlapat jak hodinky, tak to nemusí vést k otěhotnění (a samozřejmě naopak). Dokud se to nezkusí, tak se to nepozná.

  • Andrea06028922.3.2012 20:04

    Už nevím jak jsem to měla před HA , ale s HA jsem měla ms jako hodinky 28 dní . Po vysazení mám cyklus 30-33 dní občas i 36 dní .
    Kdybych nemusela mít HA kvůli cystám , tak ji nikdy neberu , je to svinstvo .
    Od vysazení jsem už druhý rok a mimi nikde .
    No , ale každá jsem jiná , tak ti nikdo , dokonce ani dr s určitostí neřekne jaký bude tvůj cyklus po vysazení HA . :)

  • Ahojky, já jsem měla celkem pravidelný cyklus jak před branim HA, tak i po vysazení, ale většina to tak nemá a pak má problém se srovnánim, protože maj ty hormony dost rozházený, na každou to působí jinak...

  • já brala ha hodně dlouho a po vysazení jsem měla cyklus pravidelný, což jsem před ha neměla. Po vysazení ha jsem měla první dva měsíce takové divné stavy, asi jak se tělo očišťovalo. Jediné, co bylo hodně nepříjemné po vysazení ha bylo to, že se mi se stejnou intenzitou vrátily křeče a bolesti při ms (a na to jsem právě začala tehdy brát ha).
    Otěhotněla jsem devět měsíců po vysazení a ani jsme se až tak moc nesnažili. Brala jsem ha víc jak 10 let a bez problémů, sedla mi.

  • Ahoj! Já měla před HA cyklus nepravidelný - menstruace třeba jednou za 3 měsíce. Po nasazaní HA samozřejmě vše v pořádku a po vysazení (užívala jsem HA cca 8 let) jsem 3 měsíce nemenstruovala, musela jsem na vyvolávačku a pak byly nasazeny léky na pravidelnost cyklu (snažíme se o mimi). Teď už mám vysazené i tyto léky, tak uvidíme, jestli se to upravilo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist