Bojím se že jsem těhtná

Otázku položila: Anonymní uživatelka #69636 25.6.2012 16:54

Ahojky... Bojím se že jsem těhotná už přes měsíc jsem nedostala měsíčky a asi týden zpět jsem spala s přítelem ale nevím jestli se do mě udělal nebo ne.. Ale já se bojím že ano... Mám bolesti v podbříšku jsem často unavená... Musím hned být těhotná??? ... A ještě bych se chtěla zeptat kamarádka spala se svým přítelem a on se do ní udělal a pak se prý rychle šla vymýt (tam dole)...Musí být těhotná?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nechápu to slovo musí. Stejně tak nechápu, proč s někým spíte bez ochrany? Udělej si test a zjistíš, nebo zajdi k dr. Více ti nikdo neporadí, nejsme doktoři a nevíme, kdy máte ovulku a plodné dny.

  • No teda...na to, že je ti 17 se chováš docela nedospěle, já to dál komentovat raději nebudu. Menstruaci si nemusela dostat ze spousty jiných důvodů, rozhodně to nemusí znamenat, že jsi těhotná, i když je to jeden z hlavních příznaků těhotenství. Z tvého strohého dotazu nevím, zda jsi s přítelem spala i dřív, nebo až teď před týdnem jak píšeš...na tom dost záleží. Jestli i dřív, tak běž do lékárny, kup si test a uvidíš. Pokud jsi s ním spala jen jednou a to před týdnem, tak to na testu ještě nepoznáš, je dobré se otestovat až tak 14 dní po sexu. A stejně tak příznaky o kterých mluvíš, nepocítíš po jednom týdnu. Pokud bude test pozitivní, tak to řekni okamžitě mamce, nebo oběma rodičům a na nic nečekej, následně pak k lékaři. Nějaké řešení najdete. Je to sice tvoje hloupost a chyba, ale dospělý člověk se tomu postaví čelem a začně to rozumně řešit, nebude se bát to říct rodičům a vymýšlet kraviny jako potrat doma, to ses dívala na hříšný tanec nebo co??? Ty si sama potrat udělat nemůžeš. To spadá do kompetence pouze lékařů. Jinak používej ochranu, nebo nesexuj. Někdy se stane, že i to selže, třeba kondom praskne a tak...v těchto případech je tu postkoitální antikoncepce, kterou ti doktorka předepíše, je to pilulka, když ji užiješ do tří dnů, tak by to mělo zabránit těhotenství-není to však antikoncepční metoda, jen poslední záchrana, nemůžeš ji brát příliš často, navíc ti to rozhodí cyklus a je i finančně nákladná, ale levnější a šetrnější než potrat. Takže vyřiď kamarádce, že se máte chránit a pokud se stane nehoda, tak je tu tato možnost, stačí navštívit doktorku, výplachy jsou opravdu k ničemu.

  • Jestli jsi přes měsíc nedostala MS, udělej si těhotenský test - Mamatest 10 (v balení jsou dva a stojí kolem 40,-Kč), kdybys byla těhotná, určitě by se to na testu ukázalo. A těhotná být klidně můžeš stejně jako tvoje kamarádka, to, že se dole vypláchla, je úplně jedno, je to jen povídačka, že když se tam dole žena vymyje, zabrání těhotenství. Pokud i jí mešká MS, ať si ten test udělá taky. Chyby se stávají, ale tohle je chyba, za kterou můžete obě šeredně zaplatit. Omlouvám se, ale takhle to vypadá, když souloží děti. A mé tvrzení dokazuje i tvá otázka po potratu, který by sis mohla způsobit sama. Potratem zabiješ živého tvora, dítě a kvůli hlouposti. Ale to už je tvoje věc. Rozhodně ale doma nic nezkoušej, musíš se postavit svým činům a pokud bys těhotná byla, svěř se rodičům a do rukou lékařů. I v odborných rukách ti hrozí nebezpečí, že přijdou komplikace a pak bys nemohla mít děti. Kdyby ses o něco pokoušela doma, můžeš ohrozit i svůj život.
    Neblázni a začni se chovat dospěle. Je načase. Držím palce, aby test byl negativní.

  • Nechápu, jak může někdo tazatelku urážet. Ano, její dotaz je hodně pubertální a všichni, teď už i ona sama, ví, s jak vážnou věcí si zahrává. Ale to, že ji někdo bude urážet a "dávat jí to sežrat", to jí moc nepomůže. Já nevím... Kdybyste radši poradily.. Udělala velkou blbost, ale je mladá a není jediná, třeba přítelova maminka ho měla v 18ti a to už je to 20 let zpátky... Prostě jen říkám, že mladí nebyli nikdy zodpovědnější, v dnešní době je to jen víc zarážející, protože se hodně mluví o antikoncepci a všichni si myslí, že mládež je nutně poučená. No - není. Tazatelce i její kamarádce přeju hodně štěstí, doporučuju oběma udělat těhotenský test a v případě negativního výsledku se příště hlavně chránit! :)

  • Týden je na příznaky strašně málo. Až Ti vynechá MS, tak si udělej těhotesnský test.
    A to, že si ,,vyláchnete" pochvu, neznamená, že by to byla ochrana před otěhotněním. To by přece nemusely existovat žádné antikoncepce.
    Takže příště přemýšlet dřív, než začnete konat. Držím palce, ať nejste ani jedna těhotná ;)

  • Držím palce, ať těhotná nejsi. Ale to umytí není řešení. Já takto otěhotněla, úplně přesně. Jsem poznamenaná na celý život, psychika. Holka neblbni a buď zodpovědná. Mě to nikdo nevysvětlil a pak to tak dopadlo. Mazej pro prášky nebo používejte nějakou jinou ochranu... nebo počkejte, až budeš starší... vůbec nic vám neuteče... já vědět tenkrát co vím teď... :)

  • Verousek8925.6.2012 18:11

    Pokud jsi MS nedostala měsíc, tak si určitě zajdi pro těhotenský test, ten ti dokáže říct, jestli jsi nebo nejsi těhotná. Stejně tak tvé kamarádce. Pokud i tvá kamarádka MS nedostala, tak ať si také test udělá. Těhotenství je samozřejmě možné u vás obou, když máte nechráněný sex, tak těhotenství je možné určitě. A rychlé vymytí tvé kamarádce proti otěhotnění nepomůže.

  • ta tvá kamarádka bude sicher těhotná... ochrana vám asi nic neříká- škoda, takový mladý holky... bejt moje dcera, přetrhnu tě... příště kondom.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist