1.ms

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43275 15.3.2011 14:52

ahojky holky.chtela jsem se zeptat jak dlouho asi trva prvni menstruace.mam ji totiz uz sesty den a porad se me to nechce pustit:(jo a jeste jsem se vlastne chtela zeptat od kolika let je asi tak nejlepsi zacit chodit na gynekologii.predem diky za odpoved:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Délka první menstruace se předpovědět nedá-někdo má 3 dni někdo klidně 10. První návštěva u doktora se většinou doporučuje dívkám po nástupu první menstruace-to znamená-že nemusíš běžet hned za doktorem, ale třeba během následujícího půlroku se za doktorem vydat :)

  • No menstruace trvá různě..podle mě se k doktorovi hrnout nemusíš pokud nemáš žádné problémy..já tam šla poprvé v 17 a to jen proto že sem chtěla antikoncepci.jinak bych tam taky nešla...ale jak ti bude okolo těch 17-18 a bude vše bez problému i tak je dobrá preventivní prohlídka.. ale uvidíš že třeba už dřív tam budeš chtít jít kvůli práškům :-)

  • Ahoj,
    já osobně jsem měla první menstruaci hrozně krátkou ( počítám 2 dny ). Samozřejmě první menstruace může být primitivně krátká a nebo také extrémě dlouhá, zkrátka jak u koho. Pokud by jsi ji měla pořád stejně silnou třeba přes týden, asi by jsi se měla o tom poradit s maminkou, popř. zajít alespoň k dětskému lékaři. :) Měj se hezky..

  • No, já chtěla jít na gynekologii v 15-protože tam šli moje kámošky, a navíc se všude píše, že kolem 15ti by se jít mělo, ale mamka šla náhodou asi týden předem a ptala se ho, jestli mám jít atd. a on ji řekla, že pokud nechci antikoncepci a nebo nemám nějaké problémy, že je ještě brzo. Myslím, že těch 15 brzo je, ale kolem těch 16-17 bych neotálela, stejně si myslím, že budeš v těch letech potřebovat HA :)

  • Ahoj,
    délka krvácení je dost individuální. Někdo menstruuje 1 den, jiná žena zase 7 dní i více. Pokud máš svou první MS, tak teprve z další a další MS budeš moci udělat nějaký průměr, jak to u Tebe bude vypadat.
    Není věková hranice pro navštívení gynekologa. Pokud nemáš žádné obtíže, jako je masivní krvácení, velké bolesti, výtoky, tak tam nemusíš. Většinou je první návštěva s prvním pohlavním stykem (nejlépe před :D ). Pak pravidelné kontroly!!! Na ty nezapomínat!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist