zánět močových cest

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31097 24.6.2012 20:20

Co mám dělat proto aby se mi nevraceli záněty močových cest? Nemyslím si že bych chodila nějak málo oblečená a občas se mi to vrátí. Nevíte co by to kromě prochladnutí mohlo způsobovat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je toho hodně...nechráněný sex, nevhodná intimní hygiena, zadržovávání moči, používání tamponů, syntetické spodní prádlo, tanga, zůstávání v mokrých plavkách, i takové koupání ve vaně nedělá dobře, hodně sladkého jídla a také kořeněného, pak samozřejmě to prochladnutí, nedodžování hygieny po sexu, ale i kondom, hormonální antikoncepce, nošení těsných kalhot apod, utírání po močení ve špatném směru...

    Snad jsem vypsala vše :) Trpím na ně už 2 roky, takže vím o čem mluvím a co mi doktoři neustále cpou do hlavy a co jsem si vyčetla na internetu a z odborných článků.

  • Taky to může způsobovat antikoncepční tělísko. Pokud ho máš zauvažuj o vyndání. Jinak myslím, že Daniella9 vypsala vše ostatní. Zkus preventivně jíst brusinky (nebo vitamíny s brusinkami).

  • taky jsem na to dlouhou dobu trpívala, brala jsme preventivně brusinky, když jsem šla na bazén, tak neexistovalo zůstávat v mokrých plavkách, z bazénu jsem letěla hned do sprchy a do šaten. Dávat pozor na jakékoliv prochladnutí, nesedat na vlhkou či studenou zem, dodržovat pitný režim a chodit častěji na záchod (určitě to v sobě nedržet). Dávat pozor na hygienu svoji i během sexu. Pomůže jedině prevence a u mě dost zabraly ty výtažky z brusinek, ale i to bylo na delší dobu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist