vypovídat se :(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #67012 29.5.2012 19:59

Ahoj holky, nejde až tak úplně o dotaz spíše se potřebuji vypovídat a možná slyšet nějaký ten názor :(
Je mi 15 (za necelý měsíc 16) a už celkem dlouho mám doma problémy s mamkou, byly i dlouho předtím, ale od té doby co sem začala chodit s jedním klukem je to pořád horší :(. Chodíme spolu už přes půl roku, ale pořád jí to neskutečně vadí, jednou mi řekla, že si nepřeje abych se sním vůbec vídala, občas sem slýchala i nějaké nadávky.
A asi před půl měsícem, jsem si s ní chtěla promluvit. Prostě se vypovídat, je to přece moje mamka určitě mě pochopí, no to jsem si asi fakt jen myslela.... Začala jsem totiž uvažovat, že bych se svým klukem začala spát, ale chtěla sem předejít tomu, že budu těhotná. Tak jsem si tam sedla a začala s ní mluvit a než sem se dopracovala k tomu, že bych chtěla prášky v podstatě mě seřvala, co si o sobě myslím, že já s ním opravdu spát nebudu, že je mi teprve 15 prý, že jsem pod zákonem atd. Že tohle rozhodně neudělám. Jo hodně mě to mrzelo no :( Chtěla jsem s ní o tom mluvit a třeba to probrat, ne že než řeknu co vlastně mám na srdci mě seřve a zakáže mi vše co jde. Původně jsem se s ním chtěla vyspat už jen "natruc" abych jí dokázala, že i když mi to takhle zakáže, že po mě bude řvát vkuse tak si stejně udělám své. Ale neudělala jsem to, takového poprvé bych litovala...
Jenže před pár dny jsem se rozhodla, že s ním spát opravdu chci. Prášky nemám, takže jsme použili aspoň kondom. Jenže doma se to bojím říct, ráda bych si o tom s mamkou popovídala a tak, ale už vidím co by udělala...a vlastně i vidím co udělá až se to dozví :(
Co si o tomhle všem myslíte vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To mě mrzí, že to máš takhle. Napadá mě jedině svěřit se někomu dospělému na koho tvoje mamina dá - třeba taťka, babička, teta apod. Říct jim, že tě trápí, že s mamkou nedokážeš mluvit a že bys to chtěla otočit k lepšímu a oni by třeba tvojí mamce domluvili ... Nebo třeba školní psycholog nebo poradce, mohli by ti poradit jak s mamkou mluvit nebo by jí mohli pozvat do školy a dát vám oběma společnou "lekci" jak spolu komunikovat ... Snad se to brzy obrátí k lepšímu, tvoje mamka by měla být ráda, že s ní chceš mluvit a svěřit se jí, to většina puberťáků nechce.

  • Podle všeho jsi hodně rozumná, a tím pádem se divím, že je mamka na tebe taková-měla by tě přece znát!
    Nicméně by mě zajímalo, jestli je to tvůj první kluk? Nebo už jsi s někým předtím chodila? A jak se k němu mamka chovala? A co tatka? Jak se k tomu všemu staví?

  • No, tak to je přesně to, co jsem říkala...tenhle zákon je postavenej na hlavu, bohužel je ještě pořád dost matek jako je ta tvoje a ne všechny dcery jsou rozumné jako třeba ty => bude dost mladých maminek, které otěhotní jen proto, že maminka nebyla schopná přijmout fakt, že její holčička už může sexuálně žít! To mě vážně vytáčí! Bohužel vůbec nevím, co ti poradit než abyste se pořádně chránili...Přeji hodně štěstí při komunikaci s maminkou...

    Ještě mě napadá jedna věc, nemá maminka opravdu důvod toho tvého přítele nemít ráda? (což ale nic nemění na tom, že neumožněním antikoncepce ti akorát přitěžuje)

  • Nevim jestli se da rict, ze je hodne rozumna, kdyz spi s klukem ve veku 15-16 let... kdyz je to takhle zamlada tak v tom neni zadna laska jen touha poznat sebe a druheho v intimni situaci. Plus pripodobat se dospelym. Pak behem zivota kdyz se strida partnery tak se taky s kazym vyspis, a nakonec pro toho praveho, s kterym chces byt cely zivot nenechas nic. Prijdes naucena z postele, on te bude mit vycvicenou. Misto toho aby jsi mu dala ten darek.. to svedci i o tom, ze si nevazis sama sebe. Ale je to samozrejme vec nazoru. Jen bacha, aby jsi nebyla pak nekdy nestastna, ze jsi s necim zacala brzy. a ze si te nevazi.

  • Dnesni svet je uz holt takovy-laka na to co je zle, je to jedna velka komerce. Nabizi, lakaji, vydelavaji na tom akorat nikdo si nevsimne, ze nici nejvetsi, nejvzacnejsi lidske hodnoty. Lidi se casto chovaji jako dav, ktery bezhlave nekam prka.. kdyz to delaji ostatni tak proc ne ja.. neni to nic spatneho.. ano, nejlepe je problem nevidet. delat jako ze je vse ok.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 542 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist