tromboza

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30756 23.6.2011 21:07

Holciny poradte mi prosim :( ted mi zjistily dedicnou vadu krve a sklony k tromboze ( uspavani zil a cev srazeninami ) teda tak mi to bylo receno a taky ze bych mela jit na gyndu a zmenu nebo zruseni antikoncepce , moc vas prosim nevite o nejake nizkohormonalni ale dobre chranici antikoncepci protoze ja nechcu bez ni :( dekuju za vsechny rady , sem zoufala :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jedna má známá zatajila, že kouří atp., brala HA a skončila s trombózou v nemocnici. Já bych si také nezhrávala a HA vysadila.
    Já třeba kondomům nevěřím, také jsem si jistější s HA, ale když budete používat kondom třeba se spermicidem, nebo občas spermicid a bez kondomu, kdy si partner bude dávat pozor, tak by to mělo fungovat. ;)
    Hlavně, abys byla v pořádku, držím palce! :))

  • Jde o to, že skoro žádný gynekolog nedělá testy na trombofilní markery, ale HA napíše na požádání. Já taky brala HA aniž by mě někdo testoval.
    Ve škole jsme si při genetických laborkách dělali vyšetření na mutace (Leidena a MTHFR) a co myslíte, z 12 holek jsme 4 byly pozitivní, 2 homozygotmě (i já) a 2 heterozygotně. Je to celkem časté.
    Nyní už pracuju v nemocnici a každou chvíli na oddělení leží mladá holka s trombózou. ( i na dětském), proto jsem proti HA když to jde i jinak. ;)
    Stejně jako jsi si zvykla na ni, tak si zvykneš být i bez ní ;)
    My jedem přerušovanou + kondom ;), můžeš ještě zkusit spermicidní lubrikáč, ten já ale nesnesu.

  • Mám to také. Má to mnoho žen. Tvůj gynekolog by Ti měl poradit co dál s antikoncepcí, já třeba hormonální nemohu vůbec. A při dalším těhotenství budu muset brát injekce. A určitě budeš muset docházet do hemat. poradny.
    Tak přeji hodně štěstí a co nejméně starostí :-)

  • dzusinka23.6.2011 22:43

    Sklony k trombóze ještě neznamená, že tu trombózu opravdu dostaneš. Nicméně se zdravím bych si nezahrávala a tu antikoncepci opravdu vysadila ať ti gynekolog řekne, co řekne.

  • To pozor, kamarádka mi na to umřela:(( Ale gynekolog už bude vědět co a jak a poradí. :)!

  • Moje sestřenice to taky má, já to naštěstí mám jen málo a HA můžu, ona jí nesmí vůbec. Nezahrávala bych si s tím a opravdu by jsi měla HA vysadit uplně. Jen je mi divné, že ti to zjistili až když už prášky bereš, mě ty testy dělali už když jsem za gynekologem přišla s tim, že bych chtěla je chtěla předepsat...

  • Ahojky a už jsi s tím byla na hematologii? Mě to před 2 týdny zjistili také. Ale mám ty mutace dvě :( MTHFR a mutaci pro gen PAI-1. Jenže já antinu neberu,my se s přítelem pokoušíme o mimi,takže to u mě nehrozí. Jenže mi prý budou hodně hrozit potraty,tak jsem musela na hematologii. Tam ti udělají kompletní testy v jakém je to rozsahu atd. Být tebou,tak bych si tam zašla. Třeba se tu teď stresuješ,že jí nebudeš moc brát a nakonec zjistíš,že je to jen málo a že ti jí doktorka povolí. Ale jestli ne,tak bych si opravdu nezahrávala,jak tady píšou holky. Ale já na ty výsledky ještě čekám. Trvá to měsíc,než budou hotový :(

  • Doktor ti navrhne celou řadu antikoncepce kde nejsou hormony. Mě doktor navrhoval tělísko Minervu. Dneska se nabízí plno nehormonální antiny :) Rozhodně jdi k doktorovi co nejdříve.

  • Moje sestřenice má taky Leidena, ten nejvyšší stupeň. Pokud vím, musíš být úplně bez HA, ani žádnou nízkoobsahovou. Chce to být pořád sledovaná, záleží právě na to stupni. Ona měla hrozné problémy v těhu, na konci byla v komatu a málem umřela. Naštěstí zachránili obě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 238 otázek, kterým se dostalo 271 628 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist