těhotenství a studium

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43784 14.10.2012 13:43

Dobrý den, žádám o radu, protože si sama nejsem jistá jak to v dnešní době je... Je mi dvacet a dověděla jsem se, že jsem v jiném stavu... Studuji druhým rokem vyšší odbornou školu a mám dilema zda školu ukončit a jít do porodu na úřad práce abych měla alespoň nějaký příjem nebo zatím studovat. Jenže dalším problémem je, že jsem na zdravotní škole a za dva týdny mám nastoupit na praxi, kde se budu tahat s těžkými lidmi.... Nevím zda mám riskovat nebo volit jiné řešení... A další dotaz- jak je to vlastně s mateřskou? Mám na ní vůbec nárok když studuji a k práci jsem ještě ani nečichla..? Nebo si mohu dovolit jen rodičovskou??? Moc děkuji za názory... Jitka

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • na mateřskou nemáš určitě nárok..musela bys 270dní před otěhotněním pracovat, bo si platit zdravotní a sociální pojistení.........a s tím vyplácením na úřadě práce si ted nejsem vůbec jistá....zda máš narok na nemocenskou, když jsi vlastně student....ale na to se optej....jinak po porodu začneš pobírat rodičovský příspěvek...po dobu 9m 7600 a pak 3800kč.....pokud máš ale tatínka dítěte, který byl v době před otěhotněním zaměstnan déle jak 270 dní, tak si přes něj můžeš delku rodičovské zvolit sama.....pokud k tomu bude mít dostatečný příjem, tak můžeš jít klidně i na 2roky za 11500.........:-)

  • Pokud vím, tak na mateřskou nárok nemáš, pokud ji nemůžeš převést na otce dítěte (jen kdyby on nějakou dobu nevím teď jak dlouho pracoval), rodičovskou bys měla dostat automaticky na 4 roky... (Kdyžtak mě prosím opravte, vím že jsem už něco podobného četla, ale jistá si nejsem)
    No a já bych se tedy s těžkými lidmi rozhodně netahala, abys neskončila nakonec na rizikáči. Zeptej se ve škole raději.

  • Ve 20 letech a na zdr. škole jsi neslyšela o antikoncepci????

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist