první menstruace a vložky na sport

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392357 7.4.2018 7:44

dobrý den. je mi 13 a ve čtvrtek jsem ve škole dostala první mensky,koupila jsem si oranžové vložky always. problém je v tom že dělám překážkový běh a v půlce tréninku jsem cítila jak se mi ta vložka zmačkala,naštěstí nic neproteklo (mám normální kalhotky a na ně máme všichni stejný kraťásky). a teď ráno když jsem si brala kalhotky jsem zjistila,že má strašně moc pupínků na pyscích. nevíte čím to může bejt? a jsou nějaké vložky na sport aby se neposunovaly a nebyly vidět?
prosíííím

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj vypada to, ze se ti ty pupinky udělali z vlozky ,protože ti nevyhovuji ( me se to taky stalo, neboj).Aby ti zmizli ty pupinky doporucuji masticku Clotrimazol ( pokud te to svedi ).Na sport muzu i doporucit vlozku bez kridelek ( je to stejna vlozka akorat nema postranní kridelka ktere se muze ohybat, je mozne ze by si mohla protect ) . A je tu i dalsi způsob tampon Mini (Kotex,O.B.) myslim si , ze na tampony se moc necitis ja jsem se taky na to moc ze zacatku necitila ( pak uz to bylo dobre koukla jsem se na internet a tyten jsem o tom premyslela a pak uz to slo ) doufam, ze jsem ti pomohla krasny den a drzim palce :-)

  • Mně always nikdy moc nevyhovovaly, jak říkáš, byla jsem z nich opupínkovaná a zapařená. Než jsem začala používat hlavně tampony, kupovala jsem nejvíce naturellu, ta mi byla asi nejpříjemnější. Ale každý to má jinak, chce to zkoušet a zkoušet až jednou najdeš ty svoje. Důležité je, aby na ten sport měly křidélka.

  • Taky mne ani dceři Always nevyhovovaly. Jak mají ten povrch dry tak více vysušuje a vice sem se v něm zaparovala (ten dry povrch je více igelitový), vyhovovaly nám vložky s povrchem soft-je měkký a jemný.

  • zkus probiotické vložky s kyselinou mléčnou, po těch se mi pupínky nikdy neudělaly ani při sportu při zapaření. A samozřejmě, hned jak skončíš s tréninkem chce to sprchu a čisté prádlo a novou vložku

  • Always jsou podle mě nejhorší vložky. ;) Spoustě holek způsobujou pupínky, zapaření, opruzeniny apod. Mě se to dělalo taky. Používala jsem je v nouzi, když neměli vložky Naturella, co jsem používala. Jakmile jsem si vzala jinou vložku, další den byl klid. :) Jinak můžeš zkusit tampón velikosti mini. Já jsem ze začátku používala Tampax mini s aplikátorem. Nemusí si tam sahat, nejsi od krve a nemusíš řešit, jestli jsi tampón dala dost hluboko :)

  • Také často sportuju a nemůžu ze zdravotních důvodů používat tampony. Já jedině Bella for teens a na sport Ria. Osvědčilo se mi dát si na normální kalhotky ještě boxerkové (dámské), drží tvar vložky, nikam se neposouvá. Určitě to zkus. Hodně štěstí!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist