prášky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30332 15.1.2012 18:21

Ahoj, je mi 14 a mám od 11 menstruaci a prostě už od těch jedenácti jí mám nejen nepravidelnou ale strááášně bolestivou, občas si myslím že mi to břicho praskne. S mamkou jsme se domluvily že by jsme zašly na gyndu pro antikoncepci. A mám dotaz: mohla by antikoncepce něco udělat s mýmu oklivými tmavými chloupky na břiše ?? že by třeba byly světlejší nebo tak...? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že ohledně tvojí otázky ti tu holky už odpověděly, já přidám trošku něco jiného. :))
    A neuvažovala jsi o nějaké přírodní cestě? Já proti antikoncepci vcelku nic nemám, ale myslím, že ve 14 je zbytečné, aby jsi tělo zatěžovala hormony, když by se to dalo obejít jinak. Existují různé bylinkové přípravky na srovnání menstruace - třeba femigard - zkus se porozhlédnout tady po poradně a najdeš toho mnohem více. ;) Za zkoušku nic nedáš. Přece jen ve 14ti se tvé tělo ještě vyvíjí, tak proč riskovat, že by z toho do budoucna mohly být problémy.
    Snad se na mě nezlobíš, já sama antikoncepci beru, ale proto, abych byla opravdu chráněná a zabránila těhotenství, když na něj zatím nejsem připravená. Osobně bych ji ve 14 nikdy brát nezačala.
    Tak promiň za můj názor, na který ses vlastně neptala. ;)

  • Klarka963 to napsala tak kulantně a jemně :)
    Teď mi bude 25, ale bolesti každý měsíc jsem měla příšerný(od 12 do 17). Jediný co mi zabíralo, tak teplo a klid. Antikoncepci jsem začala brát ve 20 a ač jsem vystřídala 4 druhy, ani jeden mi nesedl a teď půl roku, co nic neberu, tak mám hrozný potíže s cyklem. Třeba týden MS a pak 4 dny pauza a zase-takže fakt hrozný. Díky svým zkušenostem antikoncepci nedoporučuju nikomu.
    Teď teprve mám cyklus "normální" asi 20 dní, což je pořád málo, ale aspoň je pauza delší než MS.
    Na bolesti doporučuju teplo, uvolňující cviky(lehnout na záda, roztáhnout nohy, chodidla k sobě a tlačit kolena k zemi), a pít mátu a kontryhel. A samozřejmě hodně pít-já na svých 65kg musím 2,9 l vody, takže tak.
    Chloupky se dají vytrhat, taky mám těsně pod pupíkem a žádný hormony s nima nic neudělaly. Vlastně jediný plus hormonální antikoncepce byly naducaný prsa :)

  • já nevím, přibrala jsem, zvětšily se mi prsa, ale s chloupy to nic neudělalo :-)...

  • Nektery antikoncepce jsou delany, aby zabranovaly nadmernymu ochlupeni - muzskymu u zen, ale jinak ze by ty chloupky nejak zesvetlaly, to asi ne.

  • Na mojí antikoncepci je napsáno přímo, že zabraňuje mimo jiné i tvorbě akné a nadměrnému ochlupení, nevím, nikdy jsem s tím problém neměla, tak nedokážu posoudit, jestli zabrala. Každopádně - existují takové antikoncepce. :) Jinak beru Vreyu.

  • Verousek8916.1.2012 8:26

    I já se přikláním k názoru Klarka963, že brát antikoncepci ve 14 je brzo. Je mi 22, menstruaci sice pravidelnou mám, ale také hodně bolestivou (první 3 dny) a prášky jsem nikdy nebrala a ani mě to nenapadlo :) Antikoncepci bych volila jako tu poslední možnost, existuje hodně přírodních preparátů, jukni po netu, určitě něco najdeš a můžeš vyzkoušet. Navíc, to, že začneš brát HA neznamená, že by ti od bolestí ulevila, některým slečnám to nepomáhá od bolesti :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist