pomůže pupalka dvouletá na bolesti při MS?

Otázku položila: Thea14 19.7.2013 13:02

Jako každý měsíc, první den mé MS je bolestivé utrpení. Pro bolest nejsem schopná téměř ničeho. Ale už se nechci dopovat růžovými prášky, přestože mi stačí jedna lentilka měsíčně (a jen dvoustovka); je to svinstvo. Dočetla jsem se, že dobrým pomocníkem může být pupalka dvouletá - výhodou pro mě je, že existuje i v kapslích (bylinkový čaj prostě pravidelně pít nedokážu, zkoušela jsem to už několikrát a prostě to nejde, po nějakém čase se mi už jen z vůně čaje zvedá žaludek).
Dotaz - pomohla vám? A po jaké době? Pokud pilulky užíváte, od jaké značky a kolik vás jedno balení stojí? (v lékárně je běžně dostupná pupalka od Walmarku, 30 kapslí za cca 100,-)
Nebo máte jiné triky proti MS bolestem? (jen ne prosím čaj)
Než mi odpovíte, jdu si nahřát polštář do mikrovlnky a skučet a tiše umírat do kouta...
přeji hezký letní den :-)

Všem Vám děkuji za vaše odpovědi a komentáře, můj problém je již vyřešen.
Uzavírám otázku. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pupalka pomůže, ale ne tolik, jak byste asi chtěla. Mě pomáhá masážní olejíček PMS od Hádka, ale zkouším ho poprvé.
    Taky jsem se chtěla zbavit malých růžových pilulek.

  • Ahoj, bohužel s pupalkou zkušenosti nemám. Ale popíšu svoje zkušenosti s bolestivou ms. Já jí trpěla vždy, když jsem měla tělo povolené (hlavně se to týkalo povolené spodní části trupu). Když jsem dělala gymnastiku, basketbal a aktivně sportovala, tak jsem bolest při menstruaci vůbec neznala. Jakmile jsem takto hodně sportovat přestala (dělala jsem to závodně), tak se objevila bolestivá ms :-(.
    V této chvíly sice nejsem v super formě, ale pravidelně cvičím na záda, břicho a pánevní dno a bolestivou menstruaci nemívám.
    Jinak znám jednu úlevovou polohu z jogy - nikundžasana (říká se jí také zlomená květina nebo píďalka). Pokud znáš pozdrav slunci, tak je to ta poloha na břiše, kdy se zvedne zadek (na podložce jsou pouze špičky, kolena, prsa, brada a ruce jsou napnuty dopředu) - můžeš zkusit - třeba to pomůže.

  • Pupalka pomůže, ale ne tak jako ibalgin, já používám od Walmarku

  • Agnes.S20.7.2013 12:52

    mám ty samé problémy, první den ms nejsem schopná ničeho, jak je mi zle, ani porod s tím nic neudělal. Bolestivou ms mám od svého prvního cyklu, přestalo to jen při braní ha. Jelikož jsem dlouho kojila a nic moc na bolest nemohla, docela mi teď na to zabírá Paralen extra. Chystám se to řešit s doktorem, zkoušela jsem i gynex a jen mi posunul cyklus a bolesti byly stále. Jak to budu zvládat po návratu do práce opravdu netuším :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist