pomoc..

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41987 25.7.2012 22:40

s tímhle má problém asi každá holka..prostě začnu s tímhle.
včera jsem poprvé dostala menstruaci, vim o tom vsechno takze je to v pohode... jen me boli trochu bricho..
premyslim jak to rict ale mamce.. nikdy sme o tom nemluvily a ani o tom semnoumluvit nejak nechce. Já se pred ni stidím v plavkach a v podprsence ...a proste se strašně stydím jí to říct.
prostě to nedokážu ale chci aby to věděla. Přemýšlela jsem že ji to neřeknu aby si toho časem všimla sama.. máte s tim skušenosti?
a poradili byste mi jak to rict aby to proste nejak slo rict? nevim co delat...prosim:'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A proč se stydíš?já tedy naštěsttí mám maminu, která se mnou debatila a debatí o všem, doma se nikdo nikdy před nikým nestyděl a ani před našima dětma se s manželem nijak neschováváme-myslím nahotu v koupelně,plavky. Každopádně bych se zapřela a řekla jí to, prostě bych za ní šla, řekla mami, už jsem dospělá baba a potřebuji jednak nakoupit vložky nebo tampóny a bolí mě břicho, nemáš prášek? někdy stačí obyč paralen a je po bolesti. Neřeš, to tak, je to naprosto přirozená věc, bude součástí tvého života minimálně několik let:-D (já jsem už po dvou porodech, takže jsem si nechala zavést hormonální tělísko a už nevím, co to ms je) a stejně tak je to součást života tvé mámy. Dneska se všechno strašně řeší a zapomínáme, že jsme jen lidi a děláme tabu z věcí, které jsou přitom přirozené. Chápu, že s ohledem na tvůj věk je to těžké, ale stejně to jednou říct budeš muset, tak se prostě nadechni, hlavu vzhůru a s pýchou oznam, že jsi vlastně fyzicky dospělá, ne:-)))))))))))));-)

  • Není se za co stydět :) když já to poprvé dostala byla sem doma sama takže jsem měla klid si všechno zkusit a uklidnit se...pak sem jela s tátem za babičkou ke byla i mamka a já šla na záchod a dívala a krev mi tekla tak sem to mamce řekla a ta radostně vylítla máme doma ženskou :D byla to sranda no taky sem se styděla ale je to prostě přirozená součást každé ženy :) určitě jí to řekni :)

  • úplně tě chápu, taky jsem to tak chtěla udělat, ale moje máma to na mě nějak poznala a sama se zeptala, jestli už to přišlo, což jsem jí jen musela potvrdit. Stejně bych jí to musela říct kvůli nákupu hygienických potřeb, takže bych to možná pořešila takto a řekla jí při nějaké příležitosti až budete spolu samy, že potřebuješ koupit vložky nebo tampony.

  • Taky vidím sebe před 5 lety. :D S mamkou jsme o tom dřív nemluvili. Dostala jsem to ve škole a pak jsem přišla domů a dlouho popocházela po pokoji, než jsem se odhodlala jí to říct. :D Přišla jsem za ní do obýváku a řekla jsem jí, že jsem dneska dostala poprvé menstruaci, červená až za ušima jsem byla. :D Mamča se "zaradovala" a povídali jsme si. :) A od té doby s ní můžu mluvit o všem, přijde mi, že tím mě začala brát jako velkou holku. :)
    Tak se neboj, seber odvahu a do toho, třeba se to u vás také tak pěkně otočí. ;)

  • S mojí mamkou jsme taky o takových věcech nemluvili, styděla jsme se jedna před druhou, ani ona se přede mnou nesvlékla do podprsenky. Když jsem to dostala poprvé (už je to pěkná řádka let), dost mě bolelo břicho a tak jsem mamce řekla, že mě bolí břicho a ona sama se mě zeptala, jestli jsem nedostala měsíčky. Tak jsem stydlivě kývla. Ona to pak řekla i tátovi a on na mě :"tak to už doma nemáme dítě, ale slečnu." Já se hrozně styděla. Teď vím, že není se za co stydět, je to součást života každé ženy, i tvé mamky, takže jí to klidně řekni. :-):-)

  • JanaRad26.7.2012 13:14

    Něco podobného mám právě za sebou, ale z opačné strany. Nějakou, ale krátkou dobu, má ms i moje dcerka. Vůbec se neboj o tom mamince říct, není to nic, zač by ses měla stydět!!! Já tedy o všem s dcerkou mluvím a vždy jsme spolu o všem mluvily, takže dcera neměla problém říci mi, že dostala ms. Vzaly jsme to jako "ženskou" oslavu" - zajely jsme jen spolu do obchodu a nakoupily nějaké vložky a dcerka dostala velkou čokoládu na "uvítání mezi ženami".
    Pokud se mamince stydíš o ms říct, můžeš nechat "náhodou" tuto stránku na počítači, když k tobě přijde - popřípadě ji trošku popostrčit, aby si toto přečetla... neboj, bude ráda, že má už doma skoroženu a ne dítě!!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist