pocení ve 14ti- pomoc!

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50313 10.8.2011 21:55

ahoj, je mi 14 let a mám problémy s pocením. Potím se hodně a vyzkoušela jsem už všechny možné antiperspiranty- roll-on, tuhý i sprej a nic nefungovalo jak by mělo. Vím i o dricloru i o everydry, ale mám strach, že mě bude pokožka svědit a přece jen ta cena není zrovna nízká a k doktorce s tím jít nechci. Četla jsem že v dospívání a pubertě je to normální, ale mě je to trapné. Potím se i v zimě, a právě nejen v dlouhém rukávu je to velice nepříjemné a pořád se schovávat v mikině je ubíjející a navíc jsem schopná trošku propotit i mikinu, když je tenká a savá. Ve škole mi jeden kluk z jedný třídy vytvořil přezdívku, podle toho a neustále se mi směje. V létě si trochu ulevím, když mohu nosit tílka.
Jsem už z toho hotová, nevím co mám dělat a mám strach že si propotím nový krásný trička. Prosím, poradte mi!
Předem děkuji za všechny rady.

Děkuje Aireen

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nevím, ale jestli nepomahají ani antiperspiranty, tak by možná bylo dobrý zajít k doktorovi:( asi to nebude příjemné, ale určitě lepší než se takhle potit. No a ještě nespletla sis deodorant a antiperspirant?

  • Ahojky, je mi 28 a tímto problémem trpím cca od svých 15-ti. Bohužel tě asi moc nepotěším, ale dodnes jsem nezjistila jak tomu zabránit. Driclor hrůza, evedry jsem nezkoušela. Nyní používám tuhý antiperspirant od addidas s modrým víčkem a je to lepší, ale jak říkáš, je léto, takže nosím samá tílka. Je to rodinný problém, má to i moje sestra a bratr. Jmenuje se to hyperhydróza a na netu jsem našla spoustu článků a minimum řešění. Dost mi to obtěžuje život, pracuji v kanceláři a moc ráda bych nosila košile, ale bohužel nemohu, zničím jí strašně brzy. Moc mě mrzí, že máš stejný problém a že pro tebe nemám radu. Ostatní si bohužel neuvědomují, že jde o nemoc, myslí si, že se třeba nemyješ, přijde jim to nechutné. Určitě pomůže sprchovat se každé ráno, to už mám vyzkoušené, každý den nové oblečení a můžeš zkusit šalvějový čaj jednou denně, vypít studený. Potom existuje botox, ale tam jde o drahou záležitost a je to cca na půl roku. Další možnost je chirurgické přerušení potních žláz, to by mělo být na celý život, ale žádné osobní zkušenosti s touto metodou jsem nenašla, tak nevím. Také mi pomohl z lékárny vichy kuličkový antiperspirant, ale to pouze krátkodobě. Když jsem nervózní, nepomůže mi nic :( Pořád doufám, že vynaleznou něco, co mě zachrání, ty se toho doufám dočkáš nebo se musíš hodně učit, abys byla bohatá a mohla si to vše dovolit, držím palec :-)

  • Ahojky, sestře začalo toto, když dostala menstruaci. Byla to síla. Pot byl cítit i při žehlení čistého prádla. Myslím, že to rozhodně zapříčinily hormony. V patnácti jí to skončilo, ale neřeknu ti bohužel, jestli to bylo po tom, co začala brát antikoncepci nebo samo od sebe.

  • Ahoj já mám stejnej problém, ale nedávno jsme si koupila Driclor a jsem nadšená! Stejnej problém má i moje sestra a taky si ten Driclor nemůže vynachválit. Poprvé to bylo v pododě, potom už trošku štípal... teď jsem se jím nenatírala okolo 14 dní a pořád vpohodě, můžu mít jakýkoliv tričko i barvu, dřív jsem se taky schovávala v mikině, ani mamka nás se sestrou nemohla pochopit :-( sice nevím jak moc je ten Driclor škodlivější než běžný antiperspirant - všude píšou něco jinýho, ale já na něj zatím nedám dopustit, ale asi to je u každýho jiný jak psala anonymka výš...

  • prodávají se bylinkové čaje proti nadměrnému pocení ale vyzkoušeno nemám...jinak deodorant se mi zda nej dove ve spreji.. ten obyč bílí s modrým vrškem .-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist