plodnost

Otázku položila: Gejbrieel 10.10.2017 5:59

Dobrý den.
Chci se zeptat.
S manželem nejen planujem ale i zkoušíme miminko už přes měsíc.Vím to je krátká doba.Některé páry čekávají i několik let.
Neznáte někdo nějakou kliniku,ambulanci ve Zlíně,kde dělají vyšetření plodnosti muže i ženy?Já mam totiž problém v tom,že mám neustále negativní ovulační test i ve dnech,kdy tu ovulaci podle výpočtů mam mít.Jsme z toho s manželem zoufalí,protože mám diagnózu endometrióza a uz jsem s ni byla 2x na operaci.Existuje nějaké vyšetření na zjištění,kdy mám ovulaci jestli ji mám?
Je správně,když máme s manželem sex každý den kvuli otěhotnění?Já beru Femibion,ale chci aby bral i muž nějaké vitamíny na podporu plodnosti a na spermie.Neznáte nějaké?Děkuji za pomoc a rady.Vidím na manželovi,že miminko moc chce 😉

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tohle je presny recept, jak si znechutit plozeni a zadelat na problemy ve vztahu... pokud vis, ze mas nejake problemy ty, zacala bych u tebe a to merenin bazalni teploty, ktera ti ukaze, zda ovulujes ci nikoliv. Od toho bych oak postupovala dal. Hnat chlapa po mesici snazeni na spermiogram a nutit ho brat vitaminy, bylinky nebo leky mi prijde prastene.

  • buccaneerka210.10.2017 6:41

    Když nemáš ovulaci, je zbytečné mít sex každý den kvůli otěhotnění. A taky nechápu to snažení celý měsíc, když žena je plodná plus mínus pět dní v měsíci, když počítáme s tím, že spermie mají nějakou životnost v těle ženy. Ovulace se dá zjistit na gyndě.

  • Kamkri10.10.2017 7:52

    Ahoj, základ je navštívit svého gynekologa a prověřit ovulaci - jestli dorůstají folikuly/ovuluješ zjistí ultrazvukem. Pokud neovuluješ, dá ti hormony a pak je fajn mít sex v dobu ovulace (jak píší holky, je to jeden necelý týden v měsíci, takže intenzivní sex v ostatní části měsíce je sice fajn, ale k otěhotnění ti nepomůže).
    Pokud chcete být klidní i na straně partnera, tak ti gynekolog může napsat žádanku na spermiogram.
    Vitamíny pro podporu početí pro oba se jmenují např. Fertility Blend.
    Každopádně nešilte - jeden měsíc snažení = jedna ovulace = jedna šance na těhotenství - to je naprosto v klidu a ani se to zatím nebere jako neúspěšné snažení.

  • Petrakim10.10.2017 8:30

    Mer bt po dobu tři měsíců aspoň.vyprdni se na kliniku.po třech měsících bez na gyndu za predpokladu,ze grafy nebudou ovulacni a pozadej o folikulometrii.pokud budou,pokracuj dalsi tri měsíce a nehrot to!pak to teprv res s doktory.driv by te poslali vis kam i s tou endometriozou.po půl roce nema smysl začít něco vice resit a to ještě jen u někoho!
    Ja čekala na první tehu deset měsíců.ovu testy mi také moc nefungovaly,az podle bt jsem ovulaci lépe vysledovala a po třech měsících měření mi to vyšlo.

  • A to je problém, že nemáte pozitivní ovulační testy? Důležité je, že ovulce proběhla, což poznáte podle teploty a hlenu. Na testy nespoléhejte. Ovu může proběhnout v noci a proto můžete mít ve dne test negativní. Taky bych po měsíci tak nezmatkovala.

  • Ahoj! Chápu, že miminko moc chcete a nejlépe hned, ale toto není nejvhodnější způsob. Jak již psaly holky, začni nejprve u sebe. Zajdi si za svým gynekologem, ale mně osobně třeba Dr říkala až po půlroce neúspěšného snažení. To je totiž dnes taková minimální doba, kdy se nezařadilo. Začni s měřením bazální teploty, aby jsi zjistila, zda vůbec ovuluješ a pokud ano, v jakou přibližně dobu cyklu to je. Mně taky nikdy nevyšel krásně pozitivní ovulační test. Ale když byla druhá čárka aspoň trošku tmavá, znamenalo to u mě ovulaci. Jinak my jezdili teda přímo do Zlína na kliniku reprodukované medicíny Tomášov. Dělali nám tam všechny možné testy, manželovi spermio a i genetiku. U nás byl ale jiný problém. Já vždy potratila. Takže jsme to tam měli na žádanku přes mou Dr. Ale na to vy ještě máte spoustu času. Nicméně manželovi tehdy doporučili Repromen. Já brala Nosifol. Stejně to bylo k ničemu. Zadařilo se nám spontánně, až když jsme se na plození dětí vykašlali. Já hlavně říct manželovi, šup šup, jdeme na to, mám zrovna ovulaci, tak z toho nebude vůbec nic. Sám mi říkal, že když u toho myslí na plození dětí, tak to nejde :-D
    A mimochodem, u chlapů je právě větší pohyb velké plus. Takže jestli jezdí na kole, dělá moc dobře. Jen ho prožeň ;-)
    Držím palce a zkuste tomu nechat volný průběh. Ono to půjde :-)

  • petulinkaa1310.10.2017 9:05

    sex dene je spatne! naopak,my když jsme do toho busili furt,tak nic a pak byl mesic kdy k sexu zahadne doslo jen 2x a mame z toho malou :-D a ted druhy se povedlo taky klasik z pravidelného sexu,zadny dene :-D a netlac na to,mesic je prd i když s endimetriozou by si si mela nekam docházet radci když chcete mimco,ale snaz se drzet,drzim palce :-)

  • Ahojky. Taky bych to nejdřív probrala na gyndě. Chodím k dr. Málkové na Tomášov a je úžasná, bude to s Tebou řešit, doporučí vitamíny zprvu, pak případně při neúspěchu navrhne postup, pěkně vše vysvětlí vše. Genetické testy a konzultace jsem měla v Prediku kvůli opakovaným potratům. Ale klasické IVF centrum je pak také na Tomášově.

  • ja byt tebou poridim pro chlapa a pro sebe vitaminy ..a ovu se ti mozna ai sama rozjede,pokud ji nemas. ....na folikulometrii muzes chodit uz ted pokud chces, ale doktori toto resi to sledovani az po roce, vim to z vlastniho pripadu, nic neresili , ted to bylo rok v cervenci a zaclo se to ted v srpnu resit, ted v zari sem byla poprve na mereni foliku... mam endosku treti stupen a trpim na cysty , jsem po laparce 6 tydnu a uz tam mam zase endo cysticku,..ale vubec to nebrani otehotneni...ja byt tebou tam po mesici nic neresim , pockala bych par mesicu . treba pul roku, nekteri doktori ti reknou ze je to normalni ze za jeden mesic neotehotnis..... mas jen 12-15% sanci ze otehotnis pri jednom cyklu ... to ti reken kazdy doktor a ai holky co o tom vedi svoje ... ja beru fertipronu a pritel fertilan a macu a je spokojeny. doporucuje se pro muze i kotvicnik , ja beru jeste tabletku drmku na snizeni prolaktinu , ale to uz mam za sebou Hormonalni profil a vysetrene spernio a tak ... a jak pisu uz potreti tak do roka u me doktori nic neresili , az po roce a mesici :)

  • Ve Zline je primo centrum zabyvajici se neplodnosti. Každopádně to jestli mas ovulaci muze zjistit i tvuj obvodni gynekolog formou folikulometrie (ultrazvuk). Hlavne netlac na pilu to je to neihorsi co muze byt..vetsina neúspěchu je prave v hlave-snazime se tri roky vím o cem mluvim...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist