období před první ms

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45843 28.5.2012 20:40

ahoj holky, hlavně mladší, co jste krátce po první ms, nebo i maminky dospívajících dívek. Hledám radu - dcera už dospívá a má špinavé kalhotky jako od výtoku. nic ji nesvědí, nic nebolí, jen kalhotky nejsou každý den úplně ok. neměla to některá z vás před tím, než začla menstruovat? nechci ji zatím tahat na gyndu, tak se chci poptat alespon takto. Děkuji za odpovědi :-)

Díky holky. pokusím se to i jejímu tátovi nějak vysvětlit. To víte - chlap :D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud nemá žádné obtíže, tak je to naprosto přirozená známka toho, že se z ní pomalu stává žena. ;) Někomu to může signalizovat brzký příchod první MS, ale někdo ho má třeba rok a až potom dostane MS, což je zhruba můj případ (já dostala MS v 15,5 a rok předtím jsem měla výtok). Myslím, že prohlídka na gynekologii je zatím zbytečná. :)

  • JanaRad29.5.2012 6:56

    Podle mne je to v pořádku, dcerce právě začala třetí ms a před první cca rok měla výtoky - jednou i krvavý, ale jinak spíše takové flíčky na kalhotkách. Nic ji nebolelo, nepálilo, nesvědilo, takže jsem ji na gyndu nebrala. Jinak chodíme na endokrinologii kvůli jinému problému a tam jsem vše s dr probírala. Dcerka musela i na gyn vyšetření - už ve 12 letech!!! - naštěstí je vše v pořádku. A i ty výtoky jsou naprosto v pořádku - tělo tvé dcerky se pomalu "probouzí".

  • To je úplně normální.. já jsem měla výtok rok před první ms.. taky mi bylo 11 a kdyz jsem to dostala tak 12,5.. je to v poradku :-)

  • Simone29.5.2012 9:11

    Mně začaly výtoky asi tak v 11 a vím, že mamka se taky trošku lekla (11 let jí přišlo málo). Obvoďačka konstatovala, že je to asi normální, ale pro jistotu mě poslala na dětskou gynekologii, kde mi potvrdili, že je vše úplně ok. Za rok na to jsem dostala první MS. Jinak s tím tatínkem to asi moc nechápu...on prohlíží dceři kalhotky??? Nebo jste si o tom prostě povídali? Jinak můj taťka mou první MS pojal velmi ceremoniálně - pogratuloval mi a dostala jsem přednášku o tom, jak už jsem žena. No, já myslela, že se studem propadnu :-D Ale zpětně viděno...byl fakt roztomilý ;)

  • poslední menstruace mi začala 18.5. a končila 24.5., kdy mám tedy dostat další?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist