názor na přerušovanou soulož

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392929 8.8.2018 11:37

ahoj holky, jaký máte názor na přerušovanou soulož, popřípadě na chvíli soulože a pak nasazení kondomu?.. myslíte si, že tato metoda je dostatečně spolehlivá?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Asi takhle, byt vdana, mit uz treba jedno, dve dite a praci nebo být na materske a nevadit mi dalsi dite, kdyby naaahodou, tak jo, spolehla bych se na tuto metodu. Mit 17 nebo byt v situaci, ze dite si absolutne nemuzu z jakychkoliv duvodu dovolit, tak bych se jen na toto nikdy nespolihala

  • Máme přerušku už dlouho(vždy po porodu) a nikdy se ,,nehoda,,nestala ;-)a když jsme chtěli miminko,podařilo se hned na první snažení :-)Pro nás jedinná možnost..ha je svinstvo,kondom nesnášíme a tělísko až přestanu rodit :-D což nad 30let už dítě nechci,takže jedno ještě stihneme :-)100% ochrana je ale nesouložit,takže tak..
    Jinak tuto medotu teda neznám...

  • Lenka8598.8.2018 11:51

    Možná, když dokonale znáš své tělo. Já osobně bych do toho nešla. Chvíli jsme to praktikovali, ale znovu bych do toho nešla. Neuvolním se, jsou to nervy.

  • Máme přerušovanou soulož asi 5let, nikdy se nic nestalo. Muž ví co si může a nemůže kdy dovolit. Je to na něm, buď to stihne nebo ne, nechávám to na něm. Mě by totiž dítě nevadilo. Znám navíc své tělo a vím, kdy mám ovulaci, tak ho jen vždy informuji a to si dává pozor větší. Za me velmi spolehlivá metoda a do jiné bych nešla. Antiko humus, kondom nic moc.

  • U nás funguje, s tím, že pokud bych otěhotněla, nebyl by to pro nás problém. Kondom dáváme jen na rychlovku, když je potřeba dobře a rychle uklidit a netrápit se s kapesníkama :-D

  • HaSha8.8.2018 12:04

    Spolehlivost metody by se procentuálně obecně asi špatně počítala, je to i o tom, jak zkušený je partner a jestli to dokáže odhadnout. U nás se po skoro dvou letech praktikování zatím nehoda nestala (předtím jsem používala antikoncepční kroužky, které jsou trochu šetrnější než prášky), ale jsme ve fázi, kdy by nám případné těhotenství vůbec nevadilo, spíš naopak 8-. Pravděpodobnost otěhotnění můžeš snížit, když budeš hlídat svůj cyklus (plodné/neplodné dny), ale ani kombinace těch dvou metod ti nezaručí, že z toho nebude prcek :-p

  • My ji provozovali 5 let a pak jsme nechtěně pocali. Ale byli jsme už zajištění.

  • Tak my prerusovali dokonce 7 let a nic. Tehotenstvi byla vzdy planovana a vysla az po cca pul roce.

  • Tak my podobny způsob chvíli bez a pak kondom a je to v pohodě. Manžel by si troufnul i na klasickou přerušovanou, ale na tu nemám nervy já, a on zase chce alespoň chvíli bez kondomu, aby cítil ten pocit "kůže na kůži". Případně se dá přerušovaná kombinovat se spermicidem např.pharmatex.

  • Používám tuhle metodu zhruba od mých 20 let, i s partnery, se kterými jsem budoucnost neplánovala, a nedám na ni dopustit. V té době jsem ale už pracovala a tak nějak se o sebe dokázala postarat "kdyby náhodou" nebo jsem aspoň věděla, že s dotyčnými bychom nechtěné těhotenství dokázali řešit. Rozhodně bych to nezkoušela pokud ti je míň než třeba 18 let a těhotenství by byla zásadní komplikace. Jinak teď mi je 27 a nikdy se mi nehoda nestala. Teď už mám dítě - plánovaně - a sice zatím druhé ještě dlouho nechceme, ale je to pro nás jediná vhodná antikoncepční metoda. Kondomy v manželství nechceme ani náhodou a hormony taky ne, takže co už :)

  • petulinkaa138.8.2018 18:25

    Spolehlivého není nic! nic 100% myslím... jo je, nesouložit :-D jinak tuhle metodu praktikujeme a vždy praktokovali, je to o šikovnosti chlapa a taky o tom, co se stát ma, se stejne stane, ať budu mít dva druhy ochrany nebo ne, samozřejmě s ochranou je menší šance na tehu, ale ne nemožná. V mladém věku s mladým klukem bych ji ale nepraktikovala.

  • Spoľahlivá, to je naozaj ťažké povedať jednoznačne. Sú páry, ktoré takto fungujú roky bez problémov a sú páry, ktoré takto počali veľmi rýchlo. Rozhodne, ako píšu aj ostatné to je proste pre páry, ktoré už sú spolu nejaký čas, majú nejaký majetok a o dieťa by sa bez nejakých väčších problémov dokázali postarať. Pre mladé holky, čo ešte nemajú ani maturitu nie. Kondóm je najlepší priateľ mladej ženy! To si treba zapamätať :-)

  • Spolehlivost přerušované soulože je dána spolehlivostí milence. Takže bych do ní nešla s někým, koho dostatečně neznám, nevím co od něj čekat a s kým bych jednou výhledově neplánovala rodinu. Zásadní je rovněž si zodpovědět, jak velký průser by bylo případné těhotenství. Jsme s partnerem na přerušované 17 let, začínali jsme s ní po roce na kondomech, kdy on měl již možnost poznat, nakolik se dovede ovládat. Já byla v tu dobu v 2. ročníku na VŠ, on již po VŠ začal pracovat. Kdyby se bylo "přihodilo", nebylo by to vzhledem k mému studiu uplně ideální, ale on by nás již byl schopen zabezpečit. Plodné či neplodné dny jsme neřešili (neabstinovali jsme), i když jsem na sobě byla schopna poznat, kdy ovuluji. Od doby, co jsem po studiu začala sama pracovat a měli jsme vyřešené již vlastní bydlení (ale dítě jsme ještě nechtěli), jsme tomu mimo plodné dny nechávali volný průběh, takže přeruška jen v průběhu plodných dnů, jinak se vším všudy naostro - a tak to máme vlastně dodneška. Otěhotněla jsem vždycky pouze plánovaně a bez problémů.
    Nicméně mít 17letou dceru, tak bych jí přerušovanou silně nedoporučovala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist