napokraji šílenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32593 28.11.2011 20:19

Ahojky je mi 15let a měsíčky sem dostala naposledy 10října a od té doby nic břicho mě opčas bolí ale to je spíš z nervů ptz se šíleně stresuju, že sem to ještě nedostala je to v mém věku normální..? Bojím se, že sem těhotná... :\\\\ prosím o utěšení.. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8928.11.2011 20:27

    Jestli je to normální, s tím nesouvisí věk, ale to, jak dlouho už MS dostáváš. Jestli dostáváš MS teprve krátce, tak se říká, že ty první 2 roky se MS upravuje, tudíž je možné, že několik měsíců vůbec nedojde a v takovém případě to normální je. Ale z tvého příspěvku spíš usuzuju, že se bojíš, jestli nejsi těhotná, což v tvém věku docela čumím ... Ale tak jestli máš důvod se bát, že jsi těhotná, tak si udělej těhotenský test.

  • Ahoj,

    jen se tak zeptám, měla jsi nechráněný styk ?

  • Neměla-li jsi nechráněný styk, nemůžeš být těhotná.
    Pokud jsi s někým psala, raději si udělej test.

  • jak píší holky, můžeš si udělat test nebo zajít k doktorovi, pokud jsi měla nechráněný pohlavní styk. My tě nemůžeme uklidnit, to bude moc jenom lékař. Já to sice měla šíleně nepravidelný (třeba i 3 měsíce), ale neměla jsem pohlavní styk, tak jsem to neřešila, srovnala mi to až antikoncepce, když jsem začala sex. žít, tak jsem si ji nechala předepsat. Udělej si test a jdi k doktorovi.

  • vanilka0729.11.2011 21:50

    Ahoj,

    v pripade, ze si s nikym nemala sex, tak urcite nie si tehotna.
    Nepravidelna menstruacia je uplne prirodzena vec v Tvojom veku, zrovnava sa tym, ze telo si "zvykne" ze menstruuje.
    Antikoncepcia neriesi problemy s nepravidelnostou, ale celkovo upravuje cyklus, holka v tom obdobi ma "falosnu menstruaciu" a po jej vysadeni sa problemy s nepravidelnym cyklom znovu prejavia.
    Ludske telo a aj cela reprodukcna susatava zeny musi istym sposobom vyzrat. Preto je dobre vyckat, ci sa upravi sama. Mam skusenost, ze som mensturaciu dostala, potom niekolko mesiacov nic, potom znovu a az asi po roku sa mi upravila a bola pravidelnejsia.
    Ak by si vsak mala dlhodobejsie problemy s pravidelnostou, je urcite na mieste navstivit gynekologa.

    Vela stastia

    Mia

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 638 odpovědí a 409 763 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist