muzu uzivat tampony kdyz jsem tehotna?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #106994 15.2.2013 9:06

Ahojte, predvcerom som bola u dr po recept na dalsie 3mesiace antikoncepce. Dalsiu hak som nedostala kedze dr zistila ze som tehotna v 13tydnu. Brala som hak 21dni,potom6dnu prestavka a opat hak. Menstruaci jsem mela vzdx na paty den prestavky. Vcera som mala presne 5den a krvacam opat,opat i kdyz jsem tehu. Nemuze to uskodit miminku? Myslite ze takhle budem krvacet do konce tehotenstvi? Doktorka se k mtomu krvaceni nevyjadrila. A jeste dotaz-muzu uzivat tampony kdyz jsem tehotna? Dekuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Když se v těhotenství krvácí, tak se vždycky! chodí na kontrolu ke gynekologovi, aby zjistil že je s mimi vše vpořádku. Vzhledem k tomu, že jsi brala HA v době otěhotnění, je vyšší pravděpodobnost samovolnému potratu, takže utíkej k doktoru a tam se případně zeptej na tampony (ale já bych je v těhotenství nepoužívala).

  • venysek15.2.2013 9:23

    Já si myslím, že pokud jsi byla na HAK, jedná se o krvácení ze spádu a když už jí brát nebudeš, tak bys neměla ani další měsíce už krvácet. Vzhledem k tomu že to není opravdická menstruace, ke které dochází, když HAK nebereme, asi by miminku uškodit neměla, zejména když jsi krvácela i předchozí měsíce, kdy už jsi byla těhotná.. Možná bych se na to ještě jednou pro jistotu zkusila zeptat doktorky, aby se k tomu opravdu vyjádřila. A tampony asi používat můžeš, v tom bych problém neviděla :-)

  • Klidně tampóny používej, miminko je úplně někde jinde, než se zavádí tampón, takže mu to nijak neublíží.
    To krvácení pravděpodobně přestane, když už nebudeš brát antikoncepci, jak psala venysek.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist