mens.kalíšek? ano či ne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #69177 19.7.2012 14:33

holky mám otázku, co máte mens.kalíšek, jste s ním spokojené nebo naopak ne a proč? uvažuji o jeho koupi a pořád si tím nejsem jistá.děkuji za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám už druhý. První jsem si koupila už někdy před 5 lety malý mooncup, dřív byl výběr jednoduchý, jiná značka nebyla. Pak jsem otěhotněla a po porodu už mi malý kalíšek protékal, tak jsem si koupila velký ladycup. Byl to trošku nezvyk, protože je měkčí, takže manipulace byla ze začátku náročnější, nesměla jsem ho moc mačkat :-)
    Za sebe můžu říct, že už bych bez kalíšku být nechtěla. Když jsem musela po porodu nosit vložky, případně jsem jednou musela vzít tampony, když jsem kalíšek zapomněla doma, tak to byla hrůza :-D

  • Verousek8919.7.2012 16:25

    kalíšek mám už skoro rok a už bych bez něj být nechtěla, podle mě je super ve všech směrech. První měsíc jsem sice bojovala s jeho manipulací, ale druhý měsíc už to bylo v pohodě a zvládala jsem se to bez problémů. Je důležité naučit se daný princip, jak funguje. Koupila jsem si LadyCup a jsem maximálně spokojená. Určitě ho doporučuji všem, ze začátku jsem používala vložky, těch jsem se hodně rychle zbavila, protože to pro mě bylo utrpení, pak jsem hodně let používala tampony, ale proto, abych si už nemusela žádné hygienické pomůcky kupovat, jsem se rozhodla pro kalíšek. Jelikož nemám moc silnou MS a tím, že kalíšek můžeš mít zaveden až 12 hodin, kolikrát ráno nandám, večer vyndám a celý den se vůbec o nic nestarám, to je pro mě jeho obrovská výhoda.

  • Mám a nejsem spokojená. Protéká mi, nevytvoří se tam podtlak. Ale já nejsem směrodatná, jsem po dvou porodech a dole mi zbyly jizvy, které zřejmě brání rozvinutí kalichu. Pokud jsi mladá holka se zpevněným pánevním dnem - tak do toho jdi (určitě je to lepší jak tampon).

  • Já o něm taky přemýšlela, ale ještě studuju a neumím si představit chodiš s petlahví na záchod, abych ho mohla vymýt. Ale až budu po škole, budu mít práci, kde budu mít ,,soukromí", tak proč ne.

  • Já jsem s kalíškem spokojená velice.Používám ho teprve 3 měsíce a docela bojuji se zaváděním,aby se správně rozvinul.Zezačátku mi protékal,ale bylo to špatným úhlem při zavádění.Ale stejně se jistím slipovkou.Mám Ladycup L.A až na den s nejsilnějším krvácením mi stačí vylévat ho ráno a večer.Jinak ani nevím,že ho mám a že menstruuji.A na kole jsem ho taky necítila.

  • eva11119.7.2012 15:52

    kalíšek také používám již několik let a jsem s ním velmi spokojená:-) ,vložku nebo tampon bych už asi nechtěla když jsem jednou odjela na dovču a zapoměla ho doma:-o tak jsem musela požít tampony no a musím říci bylo to docela nepříjemné:-(

  • Simea19.7.2012 17:55

    Po dlouhem zvazovani jsem koupila. Mam ho tri mesice a je to uleva. Zadne zapareni, zadny smrad, nic. Akorat me trochu obtezuje, ze se musi vyvaret a pak kdyz jdu na zachod, kde neni umyvadlo je to komplikovanejsi. Byly jsme stanovat v kempu a to bylo trochu neprijemne, vzdycky jsem neco zapomela, umyt si ruce, vzit s sebou vodu a tak. Ale to je spis moje lenost a strach abych neprotekla, tak ho menim az moc casto.

    Se zavadenim jsem nemela od sameho zacatku zadny vetsi problem, akorat prvni dva dny ho zavadim moc hluboko, tak mi obcas protece. Pak kdyz si zvyknu tak pohoda, staci vymenit rano vecer a nevim o nem. Koupe rozhodne nelituju.

    Jeste dodam je mi skoro 26, posiluju panevni dno a mam MoonCup B.

  • Já jsem si kalíšek koupila po druhém porodu, mám ho 5 let, i když skoro rok jsem ho nevyužila, při mém třetím těhotenství. Šestinedělí bez kalíšku bylo pro mne utrpením a dost jsem uvažovala o tom, že nedodržím doporučení kalíšek během této doby nepoužívat. Hned jak záhy po šestinedělí přišla MS, velmi ráda jsem se ke kalíšku vrátila. Prostě jsem s ním velmi spokojená, kam se hrabou tampony, či vložky, ani by mě už nenapadlo po těchto pomůckách sáhnout, kdyby nebyla nouze nejvyšší. Prostě se považuju za chodící reklamu na kalíšek. Kupovala jsem ho v době, kdy jsem měla na výběr mezi 2ma značkami a mám mooncup;-)

  • Já používám kalíšek LadyCup asi 2 roky a už bych bez něho nechtěla být. Nejvíc se mi hodil, když jsem cestovala po Novým Zélandu a hlavně pak v Ghaně, kde hygienické podmínky byly strašné a nedokážu si představit, jak bych tam operovala s vložkama nebo tamponama, když jsem si kalíšek měnila ve volné přírodě. Vodu na vymytí jsem častokrát neměla, tak musel stačit kapesníček na vytření.. Nevím, jak bych tam s sebou nosila ty ostatní hygienické pomůcky. Díky Bohu za kalíšek!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist