jsem těhotná a zdají se mi noční můry o tom, jak budu jako máma neschopná

Otázku položila: Anonymní uživatelka #160313 11.4.2014 15:07

ahoj, moc se stydím za svůj dotaz, takže tady budu dnes jako anonymka. Je to moje první těhotenství, a jako asi mnoha ženám, i mě se zdají pořád sny o tom, jaká budu neschopná maminka. Už je to moje noční můra a dnes znovu. Dnes se mi zdálo, že jsem přijela z nemocnice a své miminko jsem položila na parapet a byl průvan, pak, že jsem nechala papouška lítat po bytě a chodil miminku po hlavě. No, a největší stres byl ten, že jsem chtěla miminko kojit, ale přestalo mi téct mléko a já za boha nevěděla, jak situaci vyřešit, aby nebyl hladný :-/ Jsem z toho vynervovaná. A tak se chci zeptat, na jednu (já vím, že asi pro všechny stupidní věc), může se stát, že třeba budu kojit pár dnů, a pak z ničeho nic mi nepoteče mléko? prostě stop a konec? Je lepší mít při ruce radjiě koupený sunar, nitrilon apod? Holky, nezlobte se za tne dotaz. :-/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Klid, tyhle děsivé hovadiny se zdají skoro každé těhuli. :-)
    A ano, je lepší být připravená a mít jednu krabici UM doma... pro jistotu. I když se laktace jen tak ze dne na den sama úplně nezastaví.
    Kamarádce kojení prostě nešlo a nezvládala to ani psychicky, takže po pár dnech doma sáhla do špajzu pro krabici a bylo po stresu.

  • venysek11.4.2014 15:20

    Já si myslím, že jsou to v podvědomí tvé obavy z něčeho, co tě čeká a určitě se tím nestresuj, je to normální. Jsem přesvědčená, že mléko nezmizí ze dne na den. Určitě je dobrý mít doma něco v záloze pro případ nouze největší (ta u mě přišla, když mi syn vyzvracel obloukem všechno, co vypil a pak se nemohl za celý odpoledne ode mě dopít, protože jsem byla z toho zvracení vynervovaná a z jeho pláče taky). Ničeho se neboj, je to velký krok do neznáma a neschopná si ze začátku přijde asi každá z nás :-)

  • JanaRad11.4.2014 16:51

    Pokud máš z kojení strach, klidně si kup jednu krabici UM, protože už jen to, že ti mimi nebude hladovět, ti pomůže v úspěšném kojení. Mi pomohla k úspěšnému kojení taky jedna maličkost - mám vpáčené bradavky a kojení dvou dětiček bylo utrpení. Až třetí bylo kojené. Od počátku těhu jsem si denně masírovala bradavky měkkým zubním kartáčkem, denně při koupeli a pak také hódně krémovat. Po porodu pak ta dětská pusinka nenadělá tolik škody a bolesti. A kojení třetího dítka byla jen a jen radost bez jediného problému ;-)

  • Buď v klidu, je to normální, že se ti zdají takové sny. Mozek se snaží vyrovnat s novou situací, terá nastane. A je naprosto normální, že jsi nejistá a vidíš katastrofické scénáře. Snaž se být v klidu a věř sama sobě, protože mateřský pud zafunguje a půjde to všechno tak nějak samo. My jsme už z porodnice odcházeli s tím, že budu muset dokrmovat. Ale doma jsme nic neměli, tak jsme prostě zavítali do Kauflandu a tam jsme příkrm i lahvičku zakoupili. Je to všechno dostupné, takže bych předem zbytečně nic nekupovala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist