je to normální?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42974 11.10.2011 18:40

je mi od června 14 a ještě jsem to nedostala..jsem hubená a vysoká 172cm..žádné prsa..Není to divné vůbec nevivinutá ale hlavně že rostu do výšky..Rostou prsa hlavně do 1.MS nebbo hlavně až po??nechtěkla bych takhle zůstat ://

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Byla jsem to co ty, vysoká a hubená a prsa nikde. 1. ms jsem dostala až o prázdninách než jsem šlana střední, tedy v 15 letech. Ale já mám hypofunkci štítné žlázy tak to na to má vliv. Vím, že na 15leté prohlídce se to řešilo, že jestli to nedostanu do půl roku, tak se to začne nějak řešit, ale já to dostala.
    Jinak prsa mám malá i teď v 25 letech (84cm přes prsa) , ale to si člověk zvykne, zase si říkám, že lepší malá a pevná, než velká, ale beztvará. A navíc dnešní podprdy umí zázraky ;) Jinak si myslím, že mi po 1.ms ještě rostly ;) Tělo se tak nějak vyvíjí do těch 18.

  • Výšku bych moc neřešila ;) a ve 14ti se ještě pořád nic neděje, až Ti bude 15-16 a MS mít nebudeš, chtělo by to řešit s gynekologem, ale zatím je to v pořádku a prsa se vyvíjí tak do 18 roku a s první MS to nemá nic společného.

  • Pokud nerosteš nějak extrémně (např. vzhledem k výšce rodičů), tak je to normální, že v tomhle věku rosteš. Jinak prsa mění velikost a tvar skoro celý život, někomu vyrostou do 18, někomu rostou až do 25, pak se mění v souvislosti s těhotenstvím a po něm...s první MS růst prsou moc nesouvisí. Příchod MS souvisí spíš s množstvím podkožního tuku. Říká se, že první MS by měla přijít do 15, někde jsem dokonce četla do 17 let, takže buď v klidu. Já se nervovala už ve 13, že to ještě nemám, nakonec jsem to dostala asi měsíc po 13. narozkách a co bych dala za to, kdyby to ještě tak rok, dva počkalo :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist