jak zavést tampon?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #149217 26.1.2015 17:15

Ahoj je mi 10 let a dostala jsem menstruaci... ano opravdu :( v květnu pojedu do francie a ráda bych se tam koupala takže jsem si zkoušela zavést tampon abych si to natrénovala ale já fakt nevím... už jsem to zkusila ale asi 10 tamponů mi nevyšlo vzala jsem si tampony mamky nějaký super nebo tak něco a jak jsem se dočetla na internetu pro začátek je dobré mít mini s aplikátorem mamka mi je prý pořídí... ale problém je taky v tom že nevím KAM si ho tam dole strčit... vím že mezi zadek a předek ale podrobněji to fakt netuším kam...kamarádky mi říkaly že si to tam mám dole ohmatat prstem abych našla dírku :D ale už tak je mi špatně když se podívám na tu spoustu krve v mé vložce :/ ale zkusila jsem to... nahmatala jsem dírku ale jen když jsem se jí dotkla začala mě bolet a když jsem se doopravdy odhodlala tak jsem tak zkusila strčit lehce prst... a vevnitř se trošku zvětšila ale začalo bolet... nejsem si jistá jestli to není ta dirka kterou čurám :D a ještě k tomu když jsem zkusila tampony strkat všude (kromě zadku a předku) nepříjemně mě dráždila vata a drolila se... tampony bych si nebrala ale když pojedu do Francie tak co potom ? to se tam ani nebudu moct koupat ? :( zkusila jsem si do obrázků vygooglit slovo blána a objevil se mi obrázek a pod ním bylo napsáno normální panenská blána a bylo tam blána a v ní malá dirka mám podezření že do ní se má dát ten tampon... ale když já jsem si zkoušela prsty vjet tam víte kam... tak tam žádná dirka nebyla O.o jen blána bez dirky... vůbec netuším kam a do května si to musím nějak nacvičit... (mamka mi říkala že když změnim svojí polohu teda když pojedu do francie spustí se mi krev :/ )

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, na začátek na menstruaci není nic špatného a k ženám to patří. A teď nemyslím si, že by pro tebe byli tampony zrovna nejvhodnější. Daleko lepší by bylo na začátek používat vložku, ne každé ženě tampony vyhovují. Vložky jsou třeba dobré Naturely nebo Ria, ale musíš odskoušet, jaké ti budou vyhovovat. Tampony na začátek jsou nejlepší oravdu mini s aplikátorem, třeba Tampax, po zavedení bys v sobě tampon vůbec neměla cítit. V panenské bláně je otvor právě na odtok MS krve a tím zavedeš i tampon. Zkus si o tom promluvit s maminkou. A neznamená že když pojedeš do Francie, dostaneš MS, ze začátku je hodně nepravidelná a málo častá. Tak hlavu vzhůru.

  • trinetka26.1.2015 17:42

    No já si tampon nezavedla snad ani v 15 jak to bolelo a popravdě sem taky ani nevěděla kam to strčit.. Nějako sem vždycky našla tu .,,čůrací,, a tam to fakt bolí :)
    Jak říkali holky, panenská blána u tebe nemůže být plná plocha bez dírky, protože jak říkáš menstuuješ a tím pádem to někudy teče :) Panenskou blánu si představuju spíš jako ementál :)
    Pokud ses snažila zavést ty super veliký tampony, tak se nediv, že ti nešli. Sou na tebe moc veliký, kór když je ti 10.
    Zavádíš tampon zrovna když krvácíš? Nebo to trénuješ i když to nemáš?
    Jde mi o to, že já za sebou ještě nemám porod, to je pak každá trochu větší bych řekla :) a když krvácím hodně tak zavádím velikost super úplně v pohodě, protože se ten tampon sveze, ale jak krvácím málo, tak ho skoro nezavedu jak to dře.. Takže pokud to nemáš moc silný tak to radši ani nezaváděj..
    Jestli chceš zkoušet nacvičit, tak popros mamku jak o ty nejmenší tampony, tak bych ještě zkusila na ten nácvik třeba lubrikační gel.. Půjde ti to líp a je neškodnej :)

  • Přidám i já svou zkušenost. Můj první tampon jsem si zavedla až o dost déle až snad v 17ti . Z prvu jsem nevěděla jak a kam přesně také. Bolelo mne to stejně tak, jako Tebe. Ale když už pořádně člověk pročte návod, tak bolestivost při zavedení tamponku je díky špatnému zavedení - není dost hluboko se tam většinou uvádí. Míra se tam uvádí na celý ukazováček (nebo respektive alespoň tak mě to kdysi pak máma vysvětlila). Já jsem zkoušela i se ,,zavádědlem" , ale vyhovovalo mi si ho tam dát normálně pomocí prstu. Určitě bych volila tenký - záleží samozřejmě na tom, jak moc silné to je, protože tamponek by jsis měla v těle ponechat jen 4 hodiny. Pak to není moc zdravé (což jsem se někde dočetla)
    A jak to najít ?
    Popisuješ to správně. Je to přesně otvor, který se nachází pod stydkými pysky. Konečník nahmatáš - pak sjíždíš níže a tam nahmatáš (trochu hlouběji) otvor do kterého vsunuješ tampon.
    V letáčku uvádějí že:
    1) Otočíš těmi fóliemi proti sobě.
    2) Sundáš spodní díl a pevně 2 prsty držíš v obalu ten vrchní.
    3) Pak 2 prsty přesuneš dolů svlékneš první a ještě si vyndáš šňůrku
    4) pak až nahmatáš otvor do, kterého to vsuneš tak to tam vsunuješ jedním prstem - celým.

    A pokud si úplně nejsi jista a chceš větší radu - ať s Tebou mamka skákne k doktorovi. Stydět se nemusíš - není čeho. Poradí Ti a případně i pomůže. A určitě zkus nejdříve metodu zrcátka. Ale myslím, že jsi šikovná a zvládneš to :)

  • Martasek8926.1.2015 18:28

    Taky jsem začínala se zrcátkem a naštěstí mi to šlo i bez aplikátoru. Zkusila jsem ho jednou a jelikož jsem si tím plastem akorát tak skřípla kůži uvnitř, od té doby se spoléhám zásadně na prst :D

  • Na tom, že jsi tak brzo dostala MS není nic zvláštního ;)
    Určitě tampony mini a nejlíp s aplikátorem. A kam ho strčit? Konečník poznáš, močovou trubici, tu já snad ani najít neumím, do té teda určitě nestrčíš ani prst ani tampón, takže prostě zavádět do jediné dírky, kterou tam najdeš.
    Možná je větší pravděpodobnost, že MS při změně klimatu dostaneš, ale rozhodně to není pravidlo, navíc ji budeš mít nepravidelnou, třeba dorazí další až za 2, 3 měsíce nebo půl roku.
    Panenská blána dírku určitě má, aby mohla vytékat právě menstruační krev, jsou různé typy blán a může se stát, že si ji třeba zaváděním tampónu poškodíš.
    Ale určitě to nevzdávej a zkoušej a taky ten tampón musíš strkat na šikmo, ne rovnou nahoru. https://www.google.cz/search
    A je třeba dobré jednu nohu dát na záchodové prkýnko/vanu, lépe se zavádí.

  • Sedni na bobek mas jen dve disky jedna u klitorzsu a ta druha je ona tou se aj rodi odmotem snurku a na to misto si pridrz prstem a zastrc jako ze do boku a dozadu snurka musi byt venku porit si mini a po toalete kdyz si ho das neni tolika krve,bohuzel ze zacatku je to neprijemne nez si na to telo zvykne

  • A kdyby náhodou vem si s sebou tampony s aplikátorem do dnes je neumím správně zavést proto stále používám jen ty s aplikátorem

  • zkus to omrknout přes zrcátko, pak nahmatat a zkusit zavádět. důležitý je se hodně uvolnit a když ti vadí pohled na krev, vlez si do sprchy, umyj se a pak zaváděj, budeš tam mít té krve míň;-) navíc ti MS ve Francii vůbec nemusí přijít, taky jsem od svojí mamky poslouchala, že když vycestuju (změním klima) tak mi MS dorazí bez ohledu na cyklus, u mě je to přesně naopak;-) když jsme jeli k moři čekala jsem MS a ona nedorazila ten měsíc vůbec, malilinko jsem špinila na kalhotky a když jsem to zjistila a dala si vložku už byla čistá a tím to končilo, dorazila mi MS až přesně na další termín a to jsem ji měla už několik let pravidelnou jak švýcarský hodinky

  • Tak ted vydrz bez tamponu jen s vlozkama a omrkni to, az ms skonci :-). A ja kdyz byla panna, zvladla jsem pouzivat maximalne velikost normal.

  • Zkus klidně i ten s aplikátorem vypadá to strašidelně ale je to o dost rychlejší :) a hlavně daleko větší šance že to trefí správné místo

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist