hermelín a možné těhu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394680 22.9.2018 17:48

Ahoj holky, chci se zeptat, snažíme se s manželem o dítě, měla bych se už v této době vyhnout kouření, alkoholu a plísňovým sýrům? Od jaké doby už se plod považuje za plod a tyto věci ho mohou ohrozit? Nejsem žádná alkoholička ani silná kuřačka, ale ráa si dám sklenku vína a miluju hermelín...nemělo by se nic stát do té doby, než budu mít // ne?
Děkuji za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sýr normálně jez a sklenku vína si dej taky. Dítě tím neohrozíš. Jediné co, tak cigarety, ty určitě nee.

  • Pokud je hermelin z pasterovaneho mléka, tak by ublížit neměl. Někomu muze ale v těhotenství způsobovat kvasinky.
    Cigarety vynechat je určitě dobré a co se alkoholu týče, tak mi dr na gynde říkala, ať se vykaslu na měření bt a zajdeme si raději na večeři a dám si sklenku vína, že udělám lépe.
    Navíc je potřeba si uvědomit, že to nemusí jít hned a taková omezení jako jídlo a přiměřeně alkoholu by jsi musela dodržovat i víc jak půl roku a nešlo by to zbytečný stres.
    A ještě osobní zkušenost-7 dpo sem si dala 2 dcl vína a za týden sem na testu našla//. Ono někdy je fajn i trošku vypnout a vším se nestresovat.

  • terryk22.9.2018 18:05

    S tím sýrem určitě ne, ten se může i v těhotenství. Alkohol a cigarety bych ale co nejvíc omezila i při snažení, pac ani jedno na to nemá dobrý vliv, byť plod to do dvou čárek na testu nejspíš neohrozí.

  • Koureni je humus tak jako tak. I kdyby ses o dite nesnazila, tak s tim prestan...

  • Ahojky,jedla jsem hermelin v tehotenstvi noramelne a vse v pohode.Tchyne mi porad rikala,ze se nemuze,ale co se nemuze?Jedla jsem ho u vsech deti a vse bylo ok.Tak nevidim duvod,pokud ho clovek neji kazdy den,tak proc ne.ja jedla tak celkove vsechno.A tchyne mi porad rika,dyt to nemuzes jist a tamto nemuzes a vzdy jsem ji rekla,ze muzu vsechno

  • petulinkaa1322.9.2018 20:52

    hele, dělej to na co si zvykla, ono tím zase tak ty dve // nepritahnes ;-) pokud nekouris, nekur, pokud jo, tak můžeš přestat už teď nebo jak zjistís dve //. Alkohol v míře kort sklenku vína můžeš normálně a sýry taky můžeš, ty potom v tehu omezit, pokud se něčím necpes dene, tak to neuškodí, samozřejmě ne se cpát plisnovymi syry dene, to opravdu potom v tehu není dobré :-)

  • stupidiack23.9.2018 17:56

    S cigaretami a alkoholem bych určitě přestala až s pozitivním testem. Jinak já jsem plísňové sýry jako hermelín a niva jedla i při prvním těhotenství, i teď při druhém, a bez problému. Jediné, co si hlídám, je syrové maso a milovaný tonic, který kvůli chininu nemůžu. Ten jediný mi chybí, ale nekouřím a já, milovnice vína, jsem automaticky vysadila alkohol, a už mi vůbec nechybí. I když si partner skleničku dá, neláká mě to. Jde spíš o zvyk, kdy si večer pár nalije skleničku .. :-)

  • Já bych doporučila ještě nepít ani vodu, protože v ní můžou být mikročástečky mikrobů. A taky moc nechoď ven, mohla bys vdechnout něco špatného. Jo a pozor na sliny manžela, ten totiž mohl mít ten hermelín a mohlo by ti něco těma slinama předat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist